КОЧКОДАН ЯРОСЛАВ МИХАЙЛОВИЧ

Українська
Посада: 
Вчене звання: 
Науковий ступінь: 

 

     Народився 19 листопада 1948 року в м. Богородчани Івано-Франківської області. У 1971 році закінчив із відзнакою Івано-Франківський інститут нафти і газу за спеціальністю «Технологія і комплексна механізація розробки нафтових і газових родовищ». За розподілом був направлений на кафедру буріння нафтових і газових свердловин.
       У 1988 році захистив кандидатську дисертацію, у 1990 році одержав вчене звання доцента. Із 1999 р. - член-кореспондент Української нафтогазової академії.
      Ярослав Михайлович автор багатьох методичних розробок із дисциплін "Технологія буріння нафтових і газових свердловин" та  «Буріння нафтових і газових свердловин», а також співавтор підручника «Буріння нафтових і газових свердловин».
       Напрямок наукових досліджень Ярослава Михайловича - підвищення якості будівництва  видобувних свердловин, в першу чергу забезпечення їх герметичності та попередження міжпластових перетоків і міжколонних  газопроявлень. За результатами наукових досліджень опублікував 81 наукових праць та отримав 3 патенти на винахід.