Гораль Ліліана Тарасівна

Українська
Посада: 
Вчене звання: 
Науковий ступінь: 

Ліліана Гораль є фахівцем високого рівня з економіки підприємств та управління регіональним розвитком. Нею розроблено близько 20 навчальних курсів, з економіки, страхування та інноваційного розвитку підприємств (зокрема підприємств нафтогазового комплексу). Останнім часом наукові інтереси стосуються підвищення конкурентоздатності енергетичних підприємств та соціально-економічного розвитку регіонів, через створення кластерних структур та хабів. Є успішним керівником аспірантури. Під її керівництвом захищено 7 кандидатських і 1 докторська дисертація.


Ліліана Гораль (1967 р.н.) є проректором з науково-педагогічної роботи ІФНТУНГ (з 2018 року), до цього працювала на посаді директора Інституту економіки та управління в нафтогазовому комплексі (2012-2018). Є фахівцем високого рівня з економіки підприємств та управління регіональним розвитком. Нею розроблено близько 20 навчальних курсів, з економіки, страхування та інноваційного розвитку підприємств (зокрема підприємств нафтогазового комплексу).

Освіта: 1) ІФНТУНГ інженер-механік за спеціальністю «Проектування та експлуатація нафтогазопроводі, баз і сховищ»

            2) ІФНТУНГ бухгалтер-економіст за спеціальністю «Облік і аудит»

Кандидат технічних наук з підземного зберігання газу (ІФНТУНГ, 1999), доктор наук з економіки та управління підприємствами (ТНЕУ, 2012).

Є успішним керівником аспірантури. Під її керівництвом захищено 7 кандидатських і 1 докторська дисертації.

Є головою спеціалізованої вченої ради Д 20.052.06 (за спеціальністю Економіка та управління підприємствами) Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу;

членом редколегії науково-виробничого видання «Нафтогазова галузь України»;

членом редколегії всеукраїнського науково-технічного журналу «Науковий вісник Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. Серія: Економіка та управління в нафтовій та газовій промисловості» (фахове видання з економіки).

 

Нагороджена Грамотою Верховної ради України (2018), подякою міністра Міністерства освіти і науки України (2017); почесними грамотами Івано-Франківської обласної ради (2011) та обласної адміністрації (2013), нагрудним знаком «Відомий науковець року» (2013), почесною відзнакою «Ділова жінка Прикарпаття» (2016).

 

 Останнім часом наукові інтереси стосуються підвищення конкурентоздатності

енергетичних підприємств та соціально-економічного розвитку регіонів. За останніх 10 років була керівником 7 науково-дослідних робіт, запропонованих ПАТ «Укртрансгаз» НАК «Нафтогаз України». Учасник консультаційної групи в комітеті палива та енергетики Верховної ради України (15.06.2015 р.); учасник науково-виробничої наради в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості з питань збільшення вуглеводневилучення з родовищ нафти і газу України (15 квітня 2016 р.). Експерт у сфері місцевого розвитку в галузі стратегічного планування місцевого розвитку українських міст у рамках проекту "Партнерство для розвитку міст" (ПРОМІС), розробка стратегічного плану розвитку міст (2105-2017); Експерт Науково-експертної ради при голові Івано-Франківської обласної ради. Основні функції: Науковий консалтинг у сфері ефективного вирішення питань соціально-економічного та культурного розвитку територій області (з 2017 року).

Була учасником проектів 159227-TEMPUS-1-2009-1-AT-TEMPUS-SMGR “Е-інтернаціоналізація для спільного навчання” (E-Internalization for Collaborative Learning) та 530278-TEMPUS-1-2012-1-DE-TEMPUS-JPHES, Industrial Cooperation and Creative Engineering Education based on Remote Engineering and Virtual Instrumentation (Промислова співпраця та креативна інженерна освіта на основі дистанційної інженерії та віртуального інструментарію)

Гораль Ліліана Тарасівна є визнаним експертом з техніко-економічних питань функціонування, експлуатації, модернізації та реконструкції об’єктів нафтогазового комплексу; виведення їх з експлуатації; нормування ресурсів підприємств .

Є компетентною в питаннях аналізу економічної діяльності підприємств, стратегічного планування, страхового менеджменту, інноваційного розвитку підприємств та територій, управління та адміністрування

 Досвід роботи в університеті більше 20 років.

На даний час: проректор з науково-педагогічної роботи ІФНТУНГ, професор кафедри фінансів, керівник аспірантури (спеціальність Економіка та управління підприємствами) та магістратури (спеціальність Фінанси, банківська справа та страхування), лектор