Наукове містечко "Нова енергія"

Наукове містечко „Нова енергія” – це сучасна платформа для отримання знань та повноцінний розважальний навчально-тренінговий комплекс для дітей, молоді та дорослих, людей похилого віку, де вони зможуть ознайомитися з науковими досягненнями, новими розробками та новітніми технологіями у сфері енергетики, відновних джерел енергії (енергії сонця, води, вітру тощо). Головний вектор навчань та тренінгів – це роль енергії та енергоресурсів у житті людини.
У науковому містечку всі охочі зможуть долучитися до науки через наочне та інтерактивне навчання, а також через експерименти на створених власноруч експонатах, що демонструють відновні джерела енергії в дії. Тут можна не лише повчитися, але і весело провести час зі своїми дітьми, позмагавшись, наприклад, хто більше згенерує енергії на велогенераторі чи надрукує спроектовану власноруч модель на 3D принтері, перемогти у змаганнях у віртуальній реальності.
Для найменших відвідувачів розроблені спеціальні навчальні програми, під час яких діти віком від 6-7 років зможуть познайомитися та навчатися моделюванню відновних джерел енергії з використанням конструкторів LEGO, Horizon, Giga.
Додатково при Науковому містечку створено постійно діючий консультаційний пункт з питань енергоефективності та енергозаощадження, де професори та доценти університету проводитимуть тематичні майстер-класи та тренінги.