Creative Spark: граючи, вчись!

В рамках ініціативи Creative Spark  в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу за організації  директора Центру міжнародного співробітництва Артура Воронича відбувся тренінг під керівництвом доктора Річарда Томлінса з університету Ковентрі (Великобританія).

Сьогодні викладачі ІФНТУНГ мали можливість навчитись ще одній креативній методиці викладання – «Lego Serious Play: Lego-A-GО-GО». Відкриваючи захід, проректор з науково-педагогічної роботи Максим Карпаш відзначив, що тренінг – це можливість навчитись застосовувати креативність для передачі знань.

Яскраві елементи конструктора «Lego», які всіма барвами веселки грають на столі, одразу приваблюють присутніх. Поважні викладачі кафедри архітектури і містобудування, програмної інженерії, видобування нафти і газу, енергетичного менеджменту, підприємництва та маркетингу, прикладної економіки й навіть директор Інституту інформаційних технологій Ігор Лютак ще  перед початком тренінгу починають майструвати. І що характерно, кожен втілює свою ідею. Голова Ради молодих вчених ІФНТУНГ Богдан Міщук налаштований здобути практичні знання, щоб використати їх для роботи із студентами. Він вважає, що така методика не замінить у навчальному процесі традиційні лекції чи семінари, але є надзвичайно помічною для зацікавлення та мотивування студентів креативно мислити та розвиватись, краще засвоювати матеріал.

Тренінг доктора Річарда Томлінса виявився надзвичайно корисним. Тож очікуємо від викладачів-учасників у новому навчальному році якісно нових методик у навчанні студентів та високих рейтингів успішності.

Довідково. Creative Spark – п'ятирічна ініціатива, спрямована на підтримку міжнародних університетських та інституційних партнерств для розвитку підприємницьких навичок та креативної економіки у семи країнах: Україні, Казахстані, Узбекистані, Киргизстані, Азербайджані, Вірменії, Грузії, за підтримки Великої Британії. Метою ініціативи є підтримка реформи вищої освіти та зниження рівня безробіття у семи країнах, де реалізується програма Creative Spark, на основі досвіду Великої Британії у галузі підприємницької освіти. 

Українська