50-річчя ІФНТУНГ відзначили відкриттям 19-ої наукової школи

11 жовтня 2017 року в рамках VI міжнародної науково-практичної конференції «Теорія і практика стратегічного управління розвитком галузевих і регіональних суспільних систем», що проходить на базі Інституту економіки та управління в нафтогазовому комплексі (ІнЕУ) Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, відбулось відкриття нової наукової школи «Наукові засади ефективної діяльності суб’єктів господарювання». Це вже дев’ятнадцята наукова школа університету та друга – з економіки. Її керівника – доктора економічних наук, академіка Української нафтогазової академії, відмінника освіти України. Заслуженого працівника освіти України (2007 р.), завідувача кафедри економіки підприємства, професора Данилюка М. О., справедливо вважають в ІФНТУНГ Вчителем, який випустив не одне покоління економістів, забезпечив їхній високий фаховий рівень. Його ім’я вписане до Книги педагогічної слави України. До кола його наукових інтересів належали і належать проблеми вдосконалення господарських відносин та економічного механізму функціонування нафтогазового комплексу; оцінювання ефективності реструктуризації вітчизняних підприємств та корпорацій; інтеграція та дезінтеграція суб’єктів господарювання. М. О. Данилюк активно працює й над вирішенням регіональних економічних завдань.

Представляючи керівника нової наукової школи, проректор з наукової роботи ІФНТУНГ, проф. Чудик І. І. відзначив, що в доробку Миколи Олексійовича понад 250 наукових та навчально-методичних праць. Він – керівник багатьох науково-дослідних робіт,  підготував понад 20 кандидатів економічних наук. Данилюк М. О. – член редакційних колегій фахових наукових журналів. За значний особистий внесок у розвиток науки Івано-Франківська ОДА визнала його кращим науковцем 2004 року.

В урочистій обстановці керівнику наукової школи  Данилюку М. О., було вручено атрибути наукової школи – сертифікат про проходження школою атестації у відповідності з Положенням університету про науково-педагогічні школи та статуетку.

Присутні привітали Миколу Олексійовича квітами та оплесками.  Вітаємо нашого славного науковця з новим здобутком та бажаємо подальшої плідної праці на ниві науки та на благо Батьківщини!

Українська