19-23 квітня 2016 року відбувалась Друга міжнародна науково-практична конференція «Україна – ЄС. Сучасні технології, економіка та право»

19-23 квітня 2016 року відбувалась Друга міжнародна науково-практична конференція «Україна – ЄС. Сучасні технології, економіка та право» Словацька Республіка - Польща, в якій взяли участь викладачі Інституту економіки та управління в нафтогазовому комплексі, у складі: доктора економічних наук, професора, директора ІнЕУ Ліліани Тарасівни Гораль; доктора економічних наук, доцента, завідувача кафедри маркетингу і контролінгу Ірини Володимирівни Перевозової; кандидата економічних наук, доцента, доцента кафедри економіки природокористування та організації виробництва Інеси Миколаївни Хвостіної; кандидата економічних наук, доцента кафедри економіки підприємства  Оксани Ярославівни Савко та доктора філософських наук, професора, директора Інституту гуманітарної підготовки та державного управління, професора кафедри державного управління та місцевого самоврядування Дмитра Івановича Дзвінчука.

Організаторами конференції виступили Чернігівський національний технологічних університет, Технічний університет в Кошице і Академічне співтовариство Михайла Балудянського, серед широкого кола співорганізаторів є, також Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу. Співголовою організаційного комітету конференції була д.е.н., професор, директор ІнЕУ  Л. Т. Гораль.

Мета конференції узагальнення напрацювань фахівців із актуальних питань та аспектів співпраці між Україною та Європейським Союзом у галузях сучасної інженерії, підтримки сталого розвитку, інновацій в освіті та соціальній роботі в аспекті психології, філософії, соціології,  а також теорії та практики юридичної науки, міждисциплінарних підходів та сучасних поглядів щодо перспектив в економіці, управлінні, суспільному розвитку та охороні навколишнього середовища.

Своєчасними, актуальними, аналітично та науково обґрунтованими були доповіді учасників конференції, серед них варто виділити доповідь на пленарному засіданні д.е.н., професора Л. Т. Гораль: «Газовий кластер в Україні: досвіт ЄС, умови реалізації та перспективи розвитку», яка отримала схвальні відгуки та високу оцінку проведених досліджень.

Усі учасники конференції отримали сертифікати про підвищення кваліфікації за підписами Словацьких співорганізаторів (Академічного співтовариства Михайла Балудянського та університету безпекового менеджменту в Кошице).

Участь викладачів нашого університету в роботі міжнародної конференції такого рівня показує їх високий науковий потенціал, сприяє налагодженню міжвузівських та міжєвропейських зв’язків, а також академічній мобільності.

 

Українська