11 екологічних тем грантового конкурсу European Green Deal call готова підтримати програма ЄС «Горизонт 2020»

9 вересня 2020 року Національний контактний пункт Рамкової програми ЄС з досліджень та інновацій «Горизонт 2020» при Ужгородському національному університеті та Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу спільно з Центром підтримки підприємництва Закарпатської ОДА   провели вебінар щодо конкурсів за тематиками European Green Deal*.

Спікерами заходу виступили керівники  НКП «Енергетика» ІФНТУНГ Артур Воронич і НКП УжНУ Таїсія Симочко, які ознайомили учасників з особливостями конкурсів за тематиками European Green Deal в рамках програми «Горизонт 2020»:

  • 2.1 Демонстрація інноваційних критично важливих технологій, що дасть змогу в майбутньому широко й масштабно впровадити технології відновлюваної енергії у відкритому морі (з можливістю вирішити також застосування водню)
  • 2.2 Розробити та продемонструвати електролізер потужністю 100 МВт, що збільшує зв'язок між поновлюваними джерелами енергії та промисловим застосуванням
  • 4.1 Будівництво та реновація енерго- та ресурсоефективним способом
  • 6.1 Тестування та демонстрація системних нововведень сталого харчування «з лану до столу»
  • 7.1 Сервіси (послуги) з відновлення біорізноманіття та екосистеми
  • 10.1 Прискорення демонстрації чистих енергетичних рішень в Африці та Середземномор’ї.

З презентаціями та відеозаписом вебінару Ви можете ознайомитися за посиланням: https://bit.ly/web1EUGDC

Увага! У вересні 2020 року стартує грантовий конкурс Європейський «Зелений курс» (European Green Deal call). Програма ЄС з досліджень та інновацій «Горизонт 2020» підтримає додаткові проекти з 11 екологічних тематик на загальну суму майже 1 млрд. євро.

Українська