ІФНТУНГ долучився до новітнього освітнього "Шовкового шляху"

Делегація від Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу (директор Центру міжнародного співробітництва Артур Воронич та заступник директора Центру міжнародної освіти  — Ірина Литвин) долучилась до роботи Міжнародного освітнього форуму "Шовковий шлях 2018: Україна-Китай", який проходив у Києві 14-15 червня.

У заході також взяли участь представники близько 60 закладів вищої освіти України (46 ЗВО) і Китаю (11 ЗВО), Міністерства освіти та науки України, Міністерства культури України, Міністерства освіти Китаю, Посольства КНР в Україні, українських і китайських університетів, коледжів та інші.

Це традиційний форум, мета якого — налагодження співпраці між китайськими та українськими університетами. Для учасників форуму була влаштована освітянська виставка, де кожен із присутніх на форумі ЗВО показав етапи своїх досягнень.

"ІФНТУНГ зацікавлений у поглибленні співпраці з університетами Китаю, оскільки це один із пріоритетів розвитку міжнародної діяльності нашого ЗВО", ─ наголосила Ірина Литвин, презентуючи університет. Навчатись в ІФНТУНГ ─ престижно та перспективно, адже це єдиний в Україні ЗВО нафтогазового профілю. Наш університет забезпечує студентів високим рівнем знань і навиків. Гордістю ІФНТУНГ є його випускники. Університет постійно отримує позитивні відгуки про роботу наших випускників від багатьох відомих нафтогазових компаній. Науковці ІФНТУНГ активно працюють над розширенням міжнародної співпраці. В університеті постійно укладаються нові і продовжуються угоди з іноземними установами, що працюють в галузі науки і техніки, які стосуються виконання спільних науково-дослідних робіт та співпраці в галузі підготовки спеціалістів.

Активна міжнародна діяльність нашого університету, престижність навчання та високий рівень знань викликали зацікавленість у директора Центру міжнародних зв'язків Джорджа Жанга з Університету науки і технологій м. Чунцін, який висловив бажання налагодити контакти та розширити міжуніверситетську співпрацю.

Крім презентацій досягнень університетів, у заході взяли участь багато високоповажних гостей, які вітали учасників форуму. Так, заступник міністра освіти й науки України з питань вищої освіти та євроінтеграції Юрій Рашкевич у своєму виступі підкреслив: "Результатами цього форуму повинні стати нові домовленості про спільні проекти, обмінні програми, спільні дипломи". Потім із вітальними словами до присутніх звернулися: директор управління освіти міста Чунцін – Лі Вінь, генеральний директор україно-китайського центру розвитку культури й освіти Вей Лімін, ректор університету Гуанчжоу академік Академії наук Китаю Ян Чун Хуа, державний секретар Міністерства культури України Ростислав Карандєєв та радник міністра з міжнародних комунікацій Міністерства інформаційної політики України Марина Сабатюк.

За результатами роботи форуму учасників нагородили сертифікатами участі.

Українська