ІФНТУНГ долучився до відзначення 60-ї річниці Угорської революції

10 листопада 2016 року студенти та викладачі Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу взяли участь у заходах з вшанування 60-ї річниці революції та боротьби за свободу угорського народу.

23 жовтня 1956 року в Будапешті з маршів протесту студентів та інтелігенції розпочалася революція проти радянського комуністичного режиму, а 10–11 листопада її жорстоко придушили радянські війська. З нагоди ювілею Угорської революції та визвольної боротьби 1956 року Генеральне консульство Угорщини в м. Ужгород та Почесне консульство Угорщини в м. Івано-Франківськ та Івано-Франківській області організували низку заходів із вшанування учасників та жертв цих подій.

Захід розпочався молитвою за загиблими угорцями та українцями у Меморіальному сквері Івано-Франківська, де зібралось багато студентської молоді та містян. Опісля розпочався забіг від Меморіального скверу до Вічевого майдану довжиною 1956 м, оскільки число «1956» стало знаковим для цьогорічних урочистостей. Серед 1956 учасників забігу – студенти ІФНТУНГ та інших університетів міста, які, як зазначає доцент кафедри історії та політології Роман Пуйда, відзначаються активною громадською позицією. 

Українська