ІФНТУНГ вітає лауреата премії імені Івана Франка 2016 року

Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу активно долучився до відзначення 160-ї річниці від дня народження українського письменника, поета, публіциста, перекладача, ученого, громадського і політичного діяча Івана Яковича Франка, про якого великий український письменник Павло Загребельний справедливо написав: «…Ми не можемо назвати, мабуть, жодної ділянки людського духу, в якій би не працював Іван Франко і в якій він би не був великий». Він донині надихає своїм прикладом і працею наступні покоління.

Цього року серед Лауреатів премії імені Івана Франка 2016 року у галузі інформаційної діяльності професор кафедри публічного управління та адміністрування ІГПДУ університету Олександр Радченко, співавтор наукової монографії «Україна медійна: на порозі інформаційної революції», що перемогла серед конкурсних робіт у номінації «За кращу наукову роботу в інформаційній сфері». У книзі ґрунтовно проаналізовано відносини держави і преси, стан медійного простору України. Напередодні святкування авторська група монографії у складі Олександра Бухтатого, Олександра Радченка та Гліба Головченка отримала високу нагороду з рук віце-прем’єр-міністра України В’ячеслава Кириленка.

Участь у конкурсній роботі зумовили наукові інтереси Олександра Радченка: демократія і державне управління, аналіз державної політики, дослідження демократії, територіальна організація влади і місцеве самоврядування, державна кадрова політика, політичні технології та реклама, технології суспільної, соціальної та міжособистісної комунікації.                                                                 

 Варто знати, що професор розробив та викладає учбові курси: «Основи демократії», «Сучасні політичні інститути і процеси», «Комунікація в публічному адмініструванні», «Інформаційна політика», «Основи інформаційно-аналітичної діяльності», «Керівник в системі державного управління», «Територіальна організація влади в Україні», «Геополітичні процеси і Україна», «Публічна служба Європейського Союзу» та попри викладання займається стажуванням магістрів спеціальності «Державна служба» в Поморській академії (м. Слупськ, Польща).

Університет пишається своїм викладачем і бажає йому подальших наукових і творчих злетів!

 

Українська