Інститут інженерної механіки поглиблює міжнародні зв’язки

14 квітня 2016 року делегація Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу у складі директора Інституту інженерної механіки проф. Романишина Л. І. та відповідального за міжнародну діяльність ІІМ Мосори Ю. Р. відвідала з робочим візитом Університет нафти і газу міста Плоєшті (Румунія) для налагодження співпраці та підписання угод між Інститутом інженерної механіки ІФНТУНГ та факультетом механічної та електричної інженерії румунського університету. Відбулось також обговорення співпраці у рамках програми «Erasmus».

Офіційне підписання Угоди про співпрацю відбулось за участі директора Інституту інженерної механіки ІФНТУНГ проф. Романишина Л. І. та ректора Паску Міхая Колоші і декана Йоана Попи (Університет нафти і газу міста Плоєшті). Угода передбачає поглиблення співпраці в галузі наукових досліджень, містить положення про проходження практики студентами та стажування викладачів, проведення спільних наукових досліджень, спільні публікації наукових праць.

У ході робочого візиту делегація ІФНТУНГ спільно з представниками румунського університету відвідали завод з випуску нафтогазового обладнання «Upetrom» у м. Плоєшті – промисловий гігант зі столітніми потужними виробничими традиціями, відомий своєю продукцією далеко за межами своєї країни. З керівництвом заводу було досягнуто усних домовленостей про проходження практики студентами ІІМ ІФНТУНГ в рамках студентської практики при Університеті нафти і газу у м. Плоєшті. 

Українська