Іноземні студенти через Шевченка пізнають Україну

Студенти-іноземці Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу мали нагоду краще пізнати культуру країни, в якій вони здобувають освіту. Доцент кафедри філології та переклад ІГПДУ Якібчук М. В. вирішила познайомити їх з корифеєм української літератури, художником, поетом  та мислителем  –  Тарасом Шевченком.  Заняття «Шевченкове слово єднає всіх, він для усіх століть», яке вона провела  у групі іноземців (ІС-16-2), було присвячене 204-ій річниці від Дня народження Т. Г. Шевченка.

Студенти познайомились з цікавими фактами біографії поета, його основними світоглядними ідеями. Одна з них – «Учітесь, читайте, І чужому научайтесь, й свого не цурайтесь…» –  стала епіграфом заняття. Студенти Христина Поздняк, Баррош, Мустафа, Кікаєка читали Шевченковий «Заповіт» у перекладах різними мовами, які для них є рідними. Крім того, вони декламували поезії Шевченка й українською мовою, зокрема уривки з послання «І мертвим, і живим…».  

Заняття вийшло цікавим та пізнавальним. Крім того, знайомство з українською літературою та культурою допомагає іноземним студентам швидше інтегруватись в українське суспільство та краще пізнати Україну.

 

Українська