ІНГІ співпрацюватиме з Інститутом нафтохімічних технологій Чанчжоуського університету

5-6 липня 2017 року Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу з робочим візитом відвідала делегація Інституту нафтохімічних технологій Чанчжоуського університету (CZU, Китай). Мета візиту науковців китайського вишу, який сьогодні вважається одним з кращих університетів країни з підготовки фахівців для нафтової та нафтохімічної промисловості, передбачає обговорення перспектив співпраці  з інститутом нафтогазової інженерії  ІФНТУНГ. Оскільки обидва університети нафтового профілю володіють інноваційними науково-дослідницькими лабораторіями, теоретичними та практичними знаннями та навиками в освітній сфері та відповідних виробничих секторах економіки, тож питання про співпрацю з можливостями обміну досвідом та спільних наукових досліджень в сучасних умовах міжнародної інтеграції освіти і науки – надзвичайно актуальне.

Під час ділових зустрічей китайські колеги поспілкувались з керівництвом університету та ІНГІ. Були обговорені питання спільного навчання студентів,  спільних наукових розробок у галузі газогідратних технологій та публікації науковців у фахових журналах, що входять до міжнародних науково метричних баз даних. Ці та інші важливі пункти були внесені до Протоколу намірів  співпраці між інститутом нафтогазової інженерії  ІФНТУНГ та Інститутом нафтохімічних технологій CZU, який підписали директор ІНГІ Витязь О. Ю. та керівник делегації Інституту нафтохімічних технологій, проф. Вонг Шулі. Обидва університети покладають великі очікування на плідну співпрацю в майбутньому.

Китайська делегація оглянула навчальні корпуси та високотехнологічні лабораторії, Тренажерний буровий центр університету, побувала на цікавих екскурсіях в Геологічному музеї, Науковому містечку «Нова енергія». 

Українська