Як успішно здати ЄВІ

Уже завтра, 1 липня, стартує основна сесія ЄВІ (єдиного вступного іспиту) для вступу на навчання для здобуття освітнього ступеня магістра. ЄВІ – це тестування з іноземної мови, яке проходить із використанням організаційно-технологічних процесів здійснення зовнішнього незалежного оцінювання.

Щоб максимально полегшити підготовку до ЄВІ та покращити результати іспиту, профком студентів за підтримки адміністрації Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу та кафедри англійської мови провели низку онлайн-консультацій для вступників у магістратуру. Цього разу кваліфіковані відповіді, роз`ясненння та рекомендації студентам щодо особливостей проходження ЄВІ надавали: методистка Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти Оксана П`яста та завідувачка кафедри англійської мови Іванна Озарко. Модератором заходу була голова профкому студентів Ілона Сапіжак.

Впродовж кількох днів до заходу студенти надсилали питання, також запитували про те, що їх цікавить щодо проходження ЄВІ й під час онлайн-зустрічі. Відзначимо, що питань назбиралось чимало, серед них: Які загальні особливості проходження ЄВІ? В яких умовах буде проходити іспит? Які документи потрібно мати з собою? Чи можна буде знімати маску в аудиторії, чи потрібні рукавиці? Який пороговий бал? Який рівень складності ЄВІ? Чи можна буде повторно здати тест? Що робити, якщо захворів? Що можна робити під час тестування, а що ні? Чи можна виправляти відповіді? Коли будуть відомі правильні відповіді та результати іспиту? Чи можна оскаржувати результати? Чи можуть продовжити час для здачі тесту? Які речі рекомендовано/не рекомендовано мати з собою? Чи буде перевірка металодетектором?

Спікери ґрунтовно відповіли на всі питання студентів, закликали берегти своє здоров`я та бути впевненим в собі. Серед загальних рекомендацій щодо здачі ЄВІ виокремили такі: 

- Основна сесія ЄВІ проводитиметься 01 липня у дві зміни (початок процедури першої зміни – о 10:00 год., другої – о 14:00 год.).
- Допуск вступників до пункту тестування розпочинається за 45 хвилин та припиняється за 10 хвилин до початку вступних випробувань.

- Вступники, які запізнилися, до пункту тестування не допускаються.

- Вступник для допуску до пункту тестування має пред’явити:
1) екзаменаційний листок;
2) документ, що посвідчує особу (серія (за наявності) та номер якого вказані в екзаменаційному листку);
3) запрошення-перепустку.

- У разі відсутності екзаменаційного листка та/або документа, назва, серія та номер якого зазначені в екзаменаційному листку, вступник не допускається до пункту тестування.

Також методистка Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти Оксана П`яста, з огляду на попередні роки здачі ЄВІ, поділилась зі вступниками в магістратуру деякими лайфхаками, як успішно здати вступний іспит з іноземної мови. Більше у записі онлайн-консультації: https://www.instagram.com/tv/CB5Z5xupXjG/?hl=uk

Ознайомитись із детальнішою інформцією щодо процедури здачі іспиту можна на сторінці приймальної комісії університету.

 

Українська