Шевченківський вечір в ІФНТУНГ

15 березня 2017 року в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу   відбулася літературно-музична композиція «В своїй хаті своя й правда, І сила, і воля», організований Центром культури та дозвілля студентів (директор – Заслужений працівник культури України В. Литвиненко).  Над сценарієм працював художній керівник Центру культури Іван Тимків.

Вже традиційно у березні ІФНТУНГ відзначає Шевченківські дні концертами, флешмобами, поетичними вечорами, конференціями. Цьогоріч, щоб почути стоголосе слово Кобзаря, яке звучить, співає, промовляє через віки, на свято з нагоди дня народження Кобзаря до Актової зали університету завітали студенти, працівники університету, професорсько-викладацький склад.

Тарас Шевченко звеличив Україну, звеличив весь український народ. Ми повинні завжди пам’ятати про генія українського народу.

Зі сцени до глядачів звертався і сам Шевченко (роль виконував Петро Мельник), який ділився з присутніми своїми життєвими переживаннями, думками та емоціями. У виконанні учасників художньої самодіяльності університету прозвучали твори, пісні, вірші присвячені пам'яті Великого Кобзаря.

Впродовж концерту звучали твори на слова Тараса Шевченка: «Розрита могила», «Гоголю», «Муза», музичний твір «Елегія». Прозвучали пісні «Зоре моя вечірняя», «Така її доля», «Тече вода в синє море», «Шлях до Тараса», «Минають дні минають ночі», «Де ти бродиш, моя доле». Уривок з поеми «Сон».

На завершення Шевченківського свята танець «Україночки» виконав колектив сучасного танцю «Файна денс».

Шевченко пробуджував любов до своєї Батьківщини, кликав сильних на подвиги, вселяв у слабких надію і віру. Саме він залишив нам свої неоціненні духовні надбання — твори і світлу добру пам’ять про себе, що і вдалося учасникам концерту донести до гостей свята.

 

 

 

Українська