Центр культури та дозвілля студентів ІФНТУНГ вшанував матерів святковим концертом

11 травня 2017 року в актовій залі Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу відбувся святковий концерт «Спасибі, мамо!» до Дня матері, ініційований та організований Центром культури і дозвілля студентів (директор – Заслужений працівник культури України Володимир Литвиненко) за сприяння профкому та ректорату університету.

Метою святкування Дня матері є прагнення підтримати традиції дбайливого ставлення до матері, зміцнити сімейні цінності й підвалини, підкреслити особливе місце в житті нашої найголовнішої людини - матері. На державному рівні символізм свята набуває глобальніших обрисів. Держава, чи то народ, вбачає у матері берегиню роду, спадщини, культурних цінностей, традицій та звичаїв, які вона передає своїм діткам. В їхніх руках продовження роду та виховання достойних членів суспільства.

Вже доброю традицією стало святкування Дня матері в ІФНТУНГ. У сценарії концерту художній керівник Центру культури Іван Тимків використав кращі вітчизняні та зарубіжні пісні, поезії, танці, музичні композиції, які прославляють Жінку- та Україну-Мати. До участі в концерті була залучена студентська молодь, викладацький склад та знані артисти нашого міста.

Розпочався концерт з «Кленової балади» у виконанні директора господарського комплексу університету,  помічника ректора Анни Дівнич. Чуттєвим вокалом, який зворушив всіх гостей концерту, порадувала художній керівник Центру культури Оксана Савчук. Пісня «Давайте, мамо, заспіваєм разом» прозвучала у виконанні дуету «Водограй» у складі Оксани Грібович - зав.костюмерним складом та директора Центру культури, Заслуженого працівника культури України Володимира Литвиненка. Музичними дарунками радували присутніх і іноземні студенти, зокрема Крістіан Бернар МБоро «I Put A Spell On you» та Осей Пейшнс «I Will Always Love You». Родзинкою концерту став виступ Заслуженої артистки естрадного мистецтва України Ірини Шабан.
Танцювальні таланти демонстрували публіці танцювальний колектив «Боне денс» (керівник Віталій Магмет), ансамбль народного танцю «Самоцвіти» (керівник Діана Войчак) та ансамбль сучасного танцю «Файна денс» (Альбіна Бєлоусова). Авторським віршем «Прийде час» зачарувала публіку доцент кафедри філології та перекладу Мирослава Венгринюк. З авторським віршем «Спасибі, мамо» виступив й студент університету Сергій Романів.  Колоритною та запальною грою на старовинному українському музичному інструменті - цимбалах публіку дивував Микола Петращук, а тонким гумором веселив прикарпатський гуморист, автор та виконавець Володимир Пушкар.

Багатодітні матері та кращі працівниці ІФНТУНГ отримали квіти та нагороди з рук голови профкому університету Мирослава Дранчука.

Особливу атмосферу свята створили ведучі концерту: асистент кафедри інформаційно-телекомунікаційних технологій та систем Наталія Іванюк, доцент кафедри історії та політології , помічник проректора Роман Пуйда, студентка інституту гуманітарної підготовки та державного управління Сандра Сірман та студент інституту економіки та управління в нафтогазовому комплексі Антон Сурай. Завершився концерт піснею «Це моя земля » у виконанні Олесі Заячківської.

Концерт пройшов в теплій, дружній атмосфері. Глядачі доброзичливо зустрічали артистів, а ті дарували глядачам щирість, відкритість та позитивні емоції.

Фото Сергія Юрцуніва.

Українська