Урочисте засідання наукової громадськості університету, присвячене Дню науки 2015

Відповідно до Указу Президента України з відзначення Дня науки в Івано-Франківському національному технічному університету нафти і газу відбулися заходи в рамках Всеукраїнського фестивалю науки.

20 травня 2015 року було проведено традиційне урочисте засідання наукової громадськості університету за участі ректора, академіка НАН України Євстахія Крижанівського, керівників наукових шкіл, директорів інститутів, завідувачів кафедр, наукових працівників, викладачів, аспірантів та  студентів університету.

З професійним святом науковців привітав проректор з наукової роботи, професор Олег Карпаш, який у своєму виступі підкреслив роль науки в умовах III Технологічної революції, звернув увагу на труднощі, з якими стикаються науковці на сьогоднішній день і відзначив досягнення науковців університету за останній рік. 

На засіданні було оголошено підсумки студентських всеукраїнських наукових олімпіад, конкурсів студентських наукових робіт.

Зокрема, в рамках Всеукраїнського фестивалю науки 2015 відбувся конкурс серед студентів та учнів Івано-Франківської області «Нова енергія» за участі благодійної організації «Фонд підтримки молодих вчених «Факел» Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, в якому взяли участь загалом 13 студентів вишів та учнів загальноосвітніх шкіл області, які представили 9 наукових проектів на тему інновацій в сфері енергетики. Відповідно до зайнятих місць, всі учасники конкурсу були нагороджені грамотами та грошовими преміями.

У другій частині засідання відбулась презентація наукової школи професора Леоніда Заміховського «Діагностика та сучасні інформаційні технології у техніці та соціумі». Ректор університету Євстахій Крижанівський привітав Леоніда Михайловича та вручив йому сертифікат, що засвідчує започаткування нової наукової школи, і почесну нагороду університету. Зі щирими словами привітання до професора Л. Заміховського звернулися його колишні наставники, колеги, підлеглі та учні.

Завершилося урочисте засідання наукової спільноти концертом за участі талановитих учасників художньої самодіяльності університету.

Українська