Університет долучається до створення нового Єгипетсько-Українського університету

Керівник єгипетської делегації професор доктор Махмудом Або Ель-Наср

     Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу це - ВНЗ, який веде широку міжнародну освітню та наукову діяльність. Зокрема, на даний час в його стінах навчається понад 500 студентів з 41 країн світу. Присутність в стінах університету іноземних студентів вимагає від адміністрації постійно вдосконалювати навчальний процес, використовувати нові форми та методи навчання, щоб бути привабливим для іноземців і забезпечувати рівень освіти, що відповідає вимогам сучасності. Маркетингова політика університету спрямована на зацікавлення іноземних громадян в здобутті української освіти, оскільки диплом університету на міжнародному ринку праці є документом, що засвідчує високий рівень фахової підготовки та є запорукою вдалого працевлаштування.

    Можна без перебільшення констатувати, що значні зусилля університету, в тому числі і Центру міжнародної інтеграції вищої освіти, як підрозділу, що безпосередньо відповідає за цю ділянку робіт, дають позитивні результати. Рекламна продукція (в т. ч. поліграфічна та мультимедійна), відрядження до країн, де проживають наші потенційні студенти, зокрема, до Єгипту, Ірану, відповіді на численні іноземні запити через контактну форму сайту університету http://nung.edu.ua, (таких запитів за останній період надходить понад тисячу на рік), зустрічі з представниками посольств та іноземними делегаціями, слугують засобами для популяризації університету в міжнародному освітньому середовищі та дають змогу іноземцям ознайомитися з організацією навчального процесу, діяльністю наукових шкіл ВНЗ тощо. Наша відкритість породжує довіру у іноземних партнерів.

     Так, 3 квітня поточного року університет відвідала представницька делегація з Арабської республіки Єгипет на чолі з колишнім міністром освіти цієї дружньої нам країни, проф. доктором Махмудом Або Ель-Наср , у складі: засновника інвестиційної компанії «Eldiri International», доктора Махмуда Елдірі та  директора компанії Альфіри Елдірі.

     В переговорах університет представляли перший проректор Федір Козак, директор центру міжнародної інтеграції вищої освіти Галина Малик, завідувач сектору академічної мобільності Роман Храбатин. Гості мали змогу ознайомились з університетом, його матеріально-технічною базою, науковими надбаннями, перспективами.

   За результатами плідних переговорів, було досягнуто домовленості та підписано угоду про подальшу співпрацю у створенні нового Єгипетсько-Українського університету. Слід відзначити, що серед кількасот українських  вишів до вказаного проекту долучилося тільки шість, серед яких і наш ВНЗ. Як відомо Уряд Єгипту представив проект будівництва нової адміністративної столиці країни, розрахованої на 7 млн жителів. Передбачається, що в нове місто, назву якого ще не затверджено будуть переведені парламент, міністерства. У майбутній столиці побудують готелі на 40 тис. номерів, 2 тис. шкіл, 18 лікарень, міжнародний аеропорт та 5 вищих навчальних закладів, одим із яких буде і новий Єгипетсько-Український університет. В рамках підписаної угоди, планується обмін студентів, стажування професорсько-викладацького складу в ІФНТУНГ, розробка спільних навчальних програм, реалізації програми подвійних дипломів тощо. Таке співробітництво допоможе заснувати за нашої безпосередньої участі новий ВНЗ на теренах Єгипту, країни яка традиційно підтримує з нашою державою дружні стосунки, та буде слугувати закріпленню  авторитету ІФНТУНГ в північній Африці на іншому континенті віддаленому від України на тисячі кілометрів.

Українська