Третя координаційна зустріч у Великобританії за проектом HETES (TEMPUS 543966)

У період з 3 по 4 лютого 2015 року на базі Нового університету Бакінгемширу (Великобританія) відбулася 3-тя кординаційна зустріч в рамках проекту TEMPUS 543966 «Вища інженерна освіта для екологічно усталеного промислового розвитку»  «HIGHER ENGINEERING TRAINING FOR ENVIRONMENTALLY SUSTAINABLE INDUSTRIAL DEVELOPMENT (HETES)».

В рамках зустрічі українські представники проекту презентували свої досягнення щодо впровадження принципів і положень сталого розвитку в українську інженерну освіту (робочі програми дисциплін бакалаврів і магістрів, підручники і посібники, статті, конференції і семінари) на базі досвіду провідних європейських університетів. В процесі плідної дискусії з європейськими партнерами проекту (Католицький університет Льовена (Бельгія), Нового університет Бакінгемширу (Великобританія) і університет міста Гранада (Іспанія) визначено основні напрямки роботи на 2015 рік (створення навчального курсу для українських технічних вузів «Сталий розвиток в інженерії», відкриття центрів сталого розвитку на базі українських університетів і розроблення рекомендацій щодо модернізації вищої технічної освіти в України згідно тенденцій сталого розвитку). Особливу увагу європейські партнери звернули на необхідність врахування принципів і положень сталого розвитку при підготовці аспірантів в українських технічних вузах.

Українські партнери на координаційній зустрічі крім ІФНТУНГ, були представлені Національною металургійною академією України та Криворізьким національним університетом. На жаль, представники Донецького національного технічного університету участі в семінарі не взяли. Севастопольський національний технічний університет, згідно рішення європейської комісії, вилучений з партерів проекту.

Від ІФНТУНГ участь в заході взяли доцент кафедри ТДМ Яворський А.В. і аспірант кафедри ТДМ Попович О.В.   

Координаційна зустріч проекту TEMPUS 543966 «Вища інженерна освіта для екологічно усталеного промислового розвитку» в м. Бакінгемшир (Великобританія).  Доцент кафедри ТДМ Яворський А. В. (крайній справа), аспірант кафедри ТДМ Попович О.В. (друга справа).

Українська