Студентів ІФНТУНГ вчили надавати домедичну допомогу

Україна активно розбудовує європейські цінності в громадянському суспільстві, тому обов’язок кожного ‒ вміти надати першу домедичну допомогу особам, які перебувають у загрозливих станах для свого життя і здоров’я. Крім того, переживаючи усі події сьогодення, ми цілковито усвідомлюємо вартість і цінність людського життя.

З огляду на це сьогодні, 1 листопада, Івано-Франківський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф провів для студентів спеціальності "Облік і оподаткування" наочний курс такої допомоги та відпрацював практичні навики.

Студенти ознайомились із загальними правилами надання першої домедичної  допомоги, основними групами заходів, що її складають, та усвідомили  їхнє виключне значення для збереження життя людини.

Студенти мали змогу також власноруч застосувати навички у ситуації, що потребує надання першої до медичної допомоги, та закріпити вивчену послідовність дій на практиці. Курси з надання першої домедичної допомоги потерпілим, які фахово на високому рівні проведи працівники обласного центру медичної допомоги та медицини катастроф: завідувач НТВ, лікар МНС, інструктор Перчик Мар’яна та фельдшер, інструктор Шумейко Анна за сприяння головного лікаря Матейка Мирона,є дуже необхідними у теперішній ситуації, викликали жвавий інтерес і відгук у студентському середовищі.

Дуже дякуємо за Ваш безцінний вклад у виховання, навчання та розвиток української молоді, пане Мироне Федоровичу та пані Мар’яно Романівно й Анно Романівно!

Українська