Студентські дебати в Києво-Могилянській академії за участі студентки ІЕІ

30 травня 2016 р. на базі Національного університету "Києво-Могилянська академія" відбулись студентські дебати на тему "Декарбонізація у генерації енергії в Україні. Можливі альтернативи: атомна чи "зелена" енергетика". 
Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу представляла студентка інженерно-екологічного інституту Христина Бесчетна. У дискусії також взяли участь стажери аналітичного центру DiXi Group Андрій Білоус та Андрій Фіголь та інші учасники. Модерував дискусію аналітик DiXi Group Тарас Ткачук

В ході дискусії, спікери та студенти намагались знайти відповідь на питання, яким чином розвиватиметься енергетична галузь, та які напрямки енергетики потрібно інвестувати, враховуючи світові тенденції та домовленості.
Попри молодий вік учасників вдалось фахово обговорити питання виробництва електроенергії, напрямки розвитку джерел відновлюваної енергетики та можливі способи зменшення шкідливих викидів.
В результаті обговорення, учасники дебатів погодились, що до проблеми викидів потрібно підходити комплексно: замінити генерацію ТЕС виключно атомною чи "зеленою" енергією не вдасться. Одним з шляхів вирішення проблеми забруднення навколишнього середовища є підтримка державою розвитку відновлюваних джерел енергії, а саме дотації на встановлення вітряків, сонячних панелей тощо.

Дискусія була організована DiXi Group в рамках Ініціативи з розвитку аналітичних центрів України, яку виконує Міжнародний фонд "Відродження" (МФВ) у партнерстві з Фондом розвитку аналітичних центрів (TTF) за фінансової підтримки Посольства Швеції в Україні (SIDA).

Українська