Студентка ІФНТУНГ посіла ІІІ місце у престижному конкурсі з української мови

За результатами перевірки конкурсних робіт учасників ІІ (обласного) етапу ХVIII Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика серед студентів вищих навчальних закладів студентка І курсу  Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу Аліна Криховецька ( Інститут гуманітарної підготовки та державного управління, спеціальність  «Філологія») завоювала бронзу з-поміж  49 учасників з 32 навчальних закладів.  Крім того, за  підготовку учасниці-переможниці конкурсу департамент освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської ОДА нагородив грамотою завідувача кафедри філології і перекладу ІФНТУНГ, проф. Когут О. В.

Як зазначила у розмові з нами Аліна Креховецька, завдання були складними: це – і синтаксис, і морфологія, і правопис, і культура мовлення. Найцікавішим було творче завдання – твір-роздум «Для людини значно ціннішим є те, що є в людині, ніж що є в людини».

Вітаємо Аліну Креховецьку та її наставницю з ІІІ місцем на ІІ етапі престижного Міжнародного конкурсу з української мови та бажаємо подальших перемог!

Українська