Студенти Інституту геології і геофізики вивчали в Академії D.TEK нові технології

Наприкінці березня два кращі студенти Інституту геології і геофізики Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу – Максим Карпенко (ГФ-15-1) та Роман Маринчак (НЗ-16-1) вивчали упродовж п’яти днів інноваційні технології в галузі інтерпрететації геофізичних досліджень свердловин в Академії D.TEK (м. Київ).

Тренінг за участі Пола Спунера – фахівця з програмного забезпечення Interactive Petrophysics з 30-літнім досвідом роботи з Великобританії, виявився для студентів та працівників компанії D.TEK  надзвичайно корисним. Студент ІФНТУНГ Максим Карпенко захоплено розповідав:

«Робота з новим програмним забезпеченням для виконання петрографічної інтерпретації геофізичних досліджень свердловин дозволить об’єднати в один робочий процес всі дані із свердловини. А навчання студентів, яке містило не лише теоретичний, але й практичний курс, збагатило нас неоціненним досвідом для майбутньої професійної діяльності. Ми задоволені ще й тим, що наш університет отримав 20 таких найновіших ліцензійних програм, які визнані світовим стандартом галузі (Програма та версія - IP v4.5)».

Студенти мали можливість попрацювати над низкою актуальних тем: - модулі глинистості, водонасичення, граничних значень; - інтерпретація ядерно-магнітного резонансу; - імпульсно-нейтронна інтерпретація. 

Наш університет, який віддавна плідно співпрацює з D.TEK, вдячний компанії за те, що вона поширює інноваційні технології   не лише серед свого персоналу, але й серед нашого студентства. Адже кваліфіковані фахівці, які вміють  працювати на сучасному обладнанні з сучасними технологіями, є запорукою успішного розвитку нафтогазової галузі.

Українська