Студенти інженерно-екологічного інституту та інституту геології та геофізики долучились до всеукраїнської акції «Зробимо Україну чистою!-2015»

25 квітня 2015 року на березі р. Бистриці Солотвинської зі сторони Набережної ім. В. Стефаника відбулась студентська толока, в якій брали участь свідомі студенти інженерно-екологічного інституту та інституту геології та геофізики Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. 

Цією важливою акцією молодь прагнула привернути увагу усіх франківчан та гостей міста до необхідності дбайливого ставлення до навколишнього середовища. Головною метою акції є виховання екологічної свідомості студентів шляхом безпосереднього долучення їх до поліпшення стану довкілля та прибирання своїх міст. Головними напрямками акції є ековиховання, правила поводження з відходами та покращення благоустрою міста. Якщо студент своїми руками прибере територію, то він буде по-іншому відноситися до свого міста.

Всі, хто прийшов на толоку, були забезпечені робочими рукавицями та мішками для сміття. Це все з’явилося завдяки адміністрації ІФНТУНГ, в особі помічника проректора з науково-педагогічної роботи - доцента Пуйди Р.Б., який працював разом з активістами, допомагав вирішувати окремі питання.

За результатами заходу студенти зібрали більше 20 мішків сміття, привели у належний стан територію, зробили ґрунтовний вклад у своє майбутнє та довели своїм прикладом, що бути екологічно свідомим – модно та корисно на сьогоднішній день! На жаль, все сміття вивезти не вдалось. Роботи ще непочатий край… Проте, робота ведеться і це найголовніше. 

Хочеться подякувати особисто кожному, хто приклав зусиль, щоб толока відбулась і територія вул. Набережної ім. В. Стефаника стала чистішою та й надалі слугувала гарним місцем для відпочинку.

Довідка: Акцію «Зробимо Україну чистою!-2015» проводить молодіжний рух «Let’sDoIt, Ukraine!». Це частина міжнародного проекту «Let’sDoIt, World!», який об’єднав вже 112 країн для того, щоб піклуватися про екологію нашої планети. Це щорічна одноденна всеукраїнська соціально-екологічна акція з прибирання та благоустрою засмічених зелених зон та місць громадського відпочинку. Акція в Україні кожного року об’єднує біля чверті мільйона українців і волонтерів, які в один день і в один час виходять разом на прибирання.

Доцент кафедри безпеки життєдіяльності Іван Стеліга

Помічник проректора з науково-педагогічної роботи, доцент Роман Пуйда разом зі студентами  

Фото: асистент кафедри БЖД Скиба Е.Е.

Українська