Поліцейські долучились до акції "Тиждень проти расизму" та зіграли в теніс з іноземними студентами

30 березня в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу відбувся дружній тенісний турнір в рамках Європейської акції "Тиждень проти расизму".

Організовувала захід заступник директора Центру міжнародноїї інтеграції вищої освіти Литвин Ірина.

В турнірі взяли участь іноземні студенти ІФНТУНГ та представники Патрульної поліції Івано-Франківської області. Після турніру в учасників була можливість поспілкуватися з поліцейськими за філіжанкою чаю та поговорити про нагальне в рамках проекту "МіжCulturна Поліцейська Labораторія. MiCuLab. Police Lab".

Патрульні розповіли аудиторії, яка складалась як з іноземців, так і з українських студентів, чим поліція відрізняється від міліції і чому поліцейським можна і треба вірити. Також вони пояснили, чому в разі порушення прав іноземного студента йому обов'язково слід звертатись до поліції, не зволікати і не боятись.

Також для іноземних студентів відкрито реєстрацію на проект #PoliceLab в Івано-Франківську, впродовж якого 20 учасниць та учасників пройдуть 1,5 місячний курс навчання. Для цього створена спеціальна програма, розроблена громадськими активістами спільно з представниками патрульної поліції, задля підвищення обізнаності студентів щодо їх прав та обов’язків, укріплення взаємодії Патрульної поліції з громадскістю.

На студентів чекає низка цікавих і незабутніх занять із поліцейськими (1-2 рази на тиждень):
- розкриття “таємниць” щодо своїх прав та обов’язків;
- знайомство зі структурою Національної поліції України та роботою існуючих підрозділів;
- пікнік з копами;
- спільне патрулювання міста;
- та інші не менш цікаві та інформативні активності.
*Повна програма буде надіслана затвердженим учасникам та учасницям.

До участі запрошуються українські та іноземні студенти/ки, що навчаються в Івано-Франківську.
Участь безкоштовна!
Реєстрація триватиме до 8 квітня 2018р (включно) за посиланням.

Результати будуть оголошені 10 квітня 2018р особистим повідомленням.
Перше заняття - 14 квітня 2018р. 
Закінчення проекту заплановано на кінець червня 2018р.

Зауважте! Учасники та учасниці, які пройдуть конкурсний відбір та будуть затверджені організаторами, зобов’язуються відвідати всі основні заняття та активності за програмою проекту, а також виповнити певні практичні завдання.
Урочиста церемонія нагородження відбудеться в кінці проекту. Учасники та учасники отримають сертифікати та подарунки за умови виконання зобов’язань, вказаних вище.

Проект реалізується EL&OL for international students in UAта ГО "Ти потрібен Україні" у партнерстві з Патрульною поліцією Івано-Франківської області.

Також можна звертатися за вказаними контактами:
Olga Tut
099 050 8232 (Viber)
el.ol.organization@gmail.com

Iryna Lytvyn
063 118 74 54

Українська