Події у Мінську за проектом INNOVEREAST

У період з 11 по 13 травня 2016 року в Мінську (Білорусь) відбулась низка заходів за проектом 7РП Innovereast (www.innovereast.eu), участь в яких взяли представники практично усіх партнерів проекту.

11 травня 2016 року успішно пройшов науково-практичний семінар «Політика Республіки Білорусь в сфері енергоефективності: роль інновацій в удосконаленні енергоефективності» у ході якого було представлено та обговорено актуальні тенденції розвитку політики в сфері енергоефективності та енергетики в Республіці Білорусь та ЄС. Крім того, було розроблено та підготовлено рекомендації щодо вдосконалення національної політики і розвитку інноваційної діяльності в галузі ЕЕ, в тому числі завдяки більш активній співпраці із ЄС.

У четвер 12 травня 2016 року відбулась контактно-коопераційна біржа за проектом, яка мала на меті стимулювання прямих контактів між представниками дослідницьких та промислових спільнот. У ході зустрічі було представлено також можливості отримання фінансування наукових проектів в Білорусі, можливості їх комерціалізації та накопичений до цього часу досвід у цій сфері.

13 травня 2016 відбулась координаційна зустріч за проектом, в ході якої було підсумовано результати виконання проекту за 2 роки, а також складено та обговорено плани з його реалізації на наступне півріччя.

За планом реалізації проекту в ІФНТУНГ до кінця 2016 року заплановано:

  • Серія трьох семінарів щодо інноваційного розвитку, фінансових інструментів та участі в програмі Горизонт 2020
  • Твінінг за проектом із компанією Intrasoft (Люксембург)
  • Національна контактно-коопераційна біржа (орієнтовно у вересні 2016 року).

Від ІФНТУНГ участь в згаданих вище заходах взяли проректор з наукової роботи проф.Карпаш О.М., директор НДІ НГЕіЕ проф.Карпаш М.О. та доцент кафедри ЕМіТД доц.Рибіцький І.В.

 

   

Джерело: http://inno.nung.edu.ua/uk/news/podiyi_u_minsku_za_proektom_innovereast 

Українська