Події в Єревані за проектом InnoverEAST

Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу є партнером проекту 609570 "Побудова більш ефективного шляху від досліджень до інновацій через співпрацю між країна ЄС та Східного Партнерства у сфері енергоефективності" (“Building a more effective pathway leading from research to innovation through cooperation between the European Union and Eastern Partnership countries in the field of energy efficiency” (INNOVAER-EAST), оординатором якого виступає ГО Бай Жолтан (м.Будапешт, Угорщина).

У період з 6 по 9 липня 2015 року в місті Єреван (Вірменія) відбулась низка заходів в рамках цього проекту, участь в яких взяла делегація від ІФНТУНГ у складі проректора з наукової роботи проф. Карпаша О.М.,  директора НДІ НГЕіЕ проф. Карпаша М.О., професора кафедри СРГГ доц. Говдяк Р.М. та доцента кафедри ТДМ Тацаковича Н.Л.

6-7 липня 2015 року відбувався регіональний інформаційний день для країн Східного Партнерства за програмою Горизонт 2020 у сфері енергетики та навколишнього середовища у партнерстві із проектами INCONTACT та IncoNet EaP.

Центральною подією цих днів була 1-ша міжнародна конференція "Стан інноваційних систем країн Східного Партнерства в сфері відновлюваних джерел енергії та енергоефективності", що відбувалась 8 липня 2015 року на базі Національної академії наук Республіки Вірменія. Українська делегація представила результати дослідження інноваційної системи щодо ВДЕ та ЕЕ, а також взяли участь в панельній дискусії щодо інноваційних бар’єрів у галузі ВДЕ та ЕЕ у країнах Східного Партнерства.

9 липня 2015 року відбулось координаційна зустріч партнерів проекту InnoverEAST, під час якої було підсумовано результати першого року виконання проекту та складено детальний план на наступний піврічний період.  

Українська