Пленарне засідання VІ Міжнародної науково-технічної конференції «Нафтогазова енергетика-2017»

16 травня 2017 року о 1400 в актовій залі Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу розпочалося Пленарне засідання VІ Міжнародної науково-технічної конференції «Нафтогазова енергетика-2017», присвячене 50-річчю університету.  

З вітальним словом до учасників та гостей конференції звернувся Голова оргкомітету, ректор університету, академік НАН України Євстахій Крижанівський, який подякував усім учасникам конференції та усім іноземним делегатам за участь, та виразив надію на успішну роботу конференції та вагомі практичні та теоретичні здобутки конференції. Такий масштабний захід відбувся завдяки підтримці лідерів вітчизняної нафтогазової галузі компаній УкрнафтаДТЕКУкртрансгазУкртранснафта,Укргазвидобування, міжнародних проектів – 7 Сарасіties, Innovereast та Міністерства освіти і науки України. У роботі конференції бере участь понад 350 представників навчальних та наукових закладів, підприємств нафтогазової галузі України, а також гості з Норвегії, Австрії, Італії, Німеччини, Угорщини, Алжиру, Азербайджану, Польщі, Вірменії, Білорусі, Греції, Хорватії, Іраку й інших країн.

З вітальним словом до учасників конференції звернулися Голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Олег Гончарук та Голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич, колишні випускники ІФНТУНГ,    які від імені виконавчої та законодавчої гілок влади регіону привітали учасників конференції та побажали їм плідної роботи.

З першою доповіддю «Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу – 50 років для енергетичної безпеки України» на пленарному засіданні виступив Євстахій Крижанівський.

Свої доповіді презентували учасники науково-технічної конференції, а саме: Олег Прохоренко «Співпраця із науковою та освітньою спільнотами для реалізації Плану 20/20 ПАТ «Укргазвидобування»»; Клаудіа Твергьяк «Від досліджень до інновацій у сфері енергоефективності – досвід співпраці ЄС і країн Східного партнерства»; Денис Кнох «Перспективи розвитку бізнесу ПАТ «Укрнафта»; Михайло Гончар «Енергетичний компонент російської агресії гібридного типу проти України»; Діна Нарежнева «Впровадження в Україні міжнародного стандарту прозорості у видобувних галузях»; Іван Гафич «Досвід «ДТЕК Нафтогаз» у залученні нових технологій розвідки та розробки покладів вуглеводнів на великих глибинах»; Свейн Соллунд «Досвід компанії AGR у розвитку культури поширення знань AGR (Норвегія); Олег Карпаш «Нові технології, розроблені в Івано-Франківському національному технічному університету нафти і газу для забезпечення енергетичної безпеки держави».

17 травня розпочались секційні засідання  «Розробка нафтових і газових родовищ», «Нафтогазове обладнання», «Транспортування нафти і газу», «Науки про Землю», «Енергоефективність та альтернативна енергетика» на яких було виголошено понад 150 доповідей.  Відкриття секційного засідання розпочав  . Він оголосив про порядок денний проведення секційного засідання та представив керівників відділів. Початок роботи секцій ознаменувався приємною подією на якій завідувач кафедри нафтогазового обладнання, професор, доктор технічних наук  Богдан Копей зачитав наказ про нагородження медалями до 50-річчя університету нафти і газу: професора, доктора технічних наук, завідувача кафедри гірничих машин Краківської гірничо-металургійної академії ім. Станіслава Сташица  Кшиштафа Краузе, завідувача відділу міжнародної співпраці Інституту нафти і газу, Науково-дослідного інституту, Інституту м. Краків Кшиштафа Регудські та Володимира Серницького. Також до привітання запросили кандидата технічних наук,  ,  який у своїй промові передав найщиріші привітання від ректора Полтавського університету, розповів про тісну співпрацю між вузами, та презентував книгу, як цінний подарунок для викладачів та студентів ІФНТУНГ. Опісля офіційно розпочалися доповіді по секціях.

 

   

Українська