Наукові роботи студентів на варті енергетичної безпеки держави: Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт в галузі «Нафтова та газова промисловість»

Обговорити проблеми забезпечення прибутковості підприємств нафтогазової галузі, технологій розробки газогідратних покладів, реалізацій положень старт-філд у розробці родовищ, інноваційних стартапів для об’єктів нафтогазової галузі й багато інших зібрались в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу ініціативні науковці з лав студентської молоді з різних технічних ЗВО України. Вони представили свої роботи та креативні ідеї для вирішення проблем та покращання роботи нафтогазової галузі  на Конференції підведення підсумків Всеукраїнського конкурсу-захисту студентських наукових робіт в галузі «Нафтова та газова промисловість» 2017-2018 н.р., яка стартувала 28 березня в ІФНТУНГ – університет визначено базовим для проведення Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт в галузі «Нафтова та газова промисловість» (наказ Міністерства освіти і науки України №1364 від 10.10.2017 р.).

Привітав учасників проректор з наукової роботи ІФНТУНГ, проф. Чудик І. І. Він відзначив молодь, яка активно долучається до вирішення нагальних питань нафтогазової галузі, наукових керівників, які сприяють виникненню інтересу до наукових досліджень серед студентів, справедливо вважаючи:

«Нафта і газ вже кілька років поспіль лідирує у геополітиці. І не може не тішити то факт, що сьогодні 78 учасників з 21 ЗВО України представлять шляхи подолання проблем у нафтогазовій сфері, які для нашої держави перетворились на проблеми енергетичної безпеки».

Змагатись за кращі наукові результати будуть студенти з відомих технічних університетів України – Києва, Харкова, Львова, Сум, Полтави, Луцька, Рівного, Вінниці, Херсона, Івано-Франківська, які мають напрацювання в нафтогазовій галузі. Компетентні  комісії з оцінки робіт працюватимуть в 5 номінаціях:

  • обладнання нафтогазової галузі;
  • енергоефективність, вимірювальні та інформаційні технології в нафтогазовій промисловості;
  • нафтогазова інженерія;
  • економіка та управління в нафтогазовому комплексі;
  • геологія, геофізика, екологія та геотуризм.

Очолюють комісії авторитетні науковці нафтогазового профілю ІФНТУНГ: Костриба І. В., доц. кафедри нафтогазового обладнання; проф. Середюк О. Є., директор енергетичного інституту; проф. Кондрат О. Р., завідувач кафедри розробки та експлуатації нафтових і газових родовищ; проф. Гораль Л. Т., директор інституту економіки та управління в нафтогазовому комплексі; проф. Хомин В. Р., завідувач кафедри основ геології та екології.

Бажаємо учасникам конкурсу успіхів та перемог!

За підсумками роботи журі були визначені призери у різних номінаціях. 29 березня відбулась урочиста церемонія нагородження переможців:

  • номінація «Обладнання нафтогазової галузі»:

І місце – Старинський Олександр Євгенович та Ковтун Валерій Віталійович (студенти Сумського державного університету);

ІІ місце – Китайгора Катерина Олегівна (студентка Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка);

ІІІ місце Єгоров Владислав Олегович (студент Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу)

  • номінація «Нафтогазова інженерія»:

І місце – Кулик Едуард Романович (студент Національного університету цивільного захисту України, м. Харків);

ІІ місце – Думний Олександр Володимирович (студент Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу);

ІІІ місце Шкейр Алі (студент Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут»

  •  номінація «Енерноефективність, вимірювальні та інформаційні технології в нафтогазовій промисловості»:

І місцеГриб Аліна Олегівна (студентка Національного авіаційного університету, м.Київ);

ІІ місцеНазарчук Олена Олександрівна( студентка Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського»);

ІІІ місце –  Ложечник Михайло Володимирович (студент Національного університету цивільного захисту України, м. Харків)

  • номінація «Геологія, геофізика, екологія та геотуризм»:

 І місце – Гєнова Анастасія Валеріївна (студентка Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського);

ІІ місце – Лагоцька Анастасія Романівна (студентка Навчально-наукового інституту сталого розвитку імені В’ячеслава Чорновола Національного університету «Львівська політехніка») та Лукинчук Олег Іванович (студент Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу);

ІІІ місце –  Мельник Анастасія Михайлівна (студентка Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу)

  • номінація «Економіка та управління у нафтогазовому комплексі»

І місце – Рожко Олексій Михайлович (студент Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана);

ІІ місце – Іщенко Катерина Іванівна та Кривенко Олена Георгіївна (студенти Полтавського національного технічного університету    імені Юрія Кондратюка);

ІІІ місце Мажак Анна Петрівна (студентка Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу) та Довмат Катерина Андріївна (студентка Національного університету «Львівська політехніка»)

Вітаємо переможців та бажаємо їм подальших успіхів у царині науки!

Українська