Наукові горизонти ІФНТУНГ сягнули Алжиру

23 грудня на розширеному онлайн-засідання кафедри прикладної економіки Інституту економіки та менеджменту за участю Центру міжнародного співробітництва Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу відбулась презентація дисертаційної роботи на тему «Управління змінами сфери енергозабезпечення Алжиру з використанням потенціалу впливу мас-медіа» громадянина Алжиру,  виконавчого продюсера одного з найвідоміших телеканалів світу — AlJazeera , аспіранта спеціальності 051 «Економіка» Хатема Ґгандіра.  Своїм захопленням наукою молодий вчений завдячує насамперед своєму науковому керівнику — проф. Віктору Павловичу Петренку, який надихав власним досвідом та порадами.  Крім того, в ІФНТУНГ аспірант завжди знаходив вдячну аудиторію для дискусій з питань функціонування нафтогазового комплексу, зокрема на Близькому Сході. Неабиякий інтерес викликала його  лекція дворічної давнини на тему «Нафта й газ на Близькому Сході: факти та зміни», прочитану в Науковому містечку «Нова Енергія».

Сьогодні Хатем Ґгандір реалізовується як вчений: його дисертаційне дослідження подане на здобуття наукового ступеня доктора філософії. Доповідь була цікавою та інформативною. Особливістю цього слухання було те, що доповідач робив виклад матеріалу виключно англійською мовою та в онлайн-режимі. Але завдяки Центру міжнародного співробітництва, проректору Максиму Карпашу, які співорганізували та проводили захід, та за перекладацького супроводу викладача кафедри філології та перекладу Галини Салижин все відбулось на високому професійному рівні. Ніщо не сховалось від пильного ока рецензентів – професорів кафедри ПЕК  Г. О. Зелінської та Я. С. Витвицького.  Тож на першому слуханні роботи кафедра прикладної економіки рекомендувала  врахувати висловлені зауваження та побажання. Було також прийняте позитивне рішення щодо подальшого проходження  процедури захисту, зокрема, рекомендовано заслухати роботу на науковому семінарі.

Вітаємо нашого алжирського аспіранта з першим успішним етапом наукової кар’єри!

Довідково. Кілька років  тому Хатем Ґгандір з власної ініціативи підготував для AlJazeera відеосюжет про ІФНТУНГ та його роль у розвитку енергетики України та світу загалом.

Українська