Науковці університету взяли участь в Міжнародній конференції «Сучасні технології для підвищення ефективності роботи нафтогазового бізнесу»

У Полтавському національному технічному університеті ім. Юрія Кондратюка 22-23 листопада проходить ІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Сучасні технології для підвищення ефективності роботи нафтогазового бізнесу», організована ДТЕК Нафтогаз. Одним із партнерів конференції виступає Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу.

Загалом у конференції взяли участь понад 150 учасників, 30 іноземних експертів, які презентували 38 доповідей. Серед учасників та гостей наукового заходу були представлені навчальні і наукові заклади, підприємства нафтогазової галузі України та інших країн, зокрема: ДТЕК, ДТЕК Нафтогаз, ПрАТ «Нафтогазвидобування», НАН України, ІФНТУНГ, ПНТУ ім. Ю. Кондратюка, КНУ  ім. Т. Шевченка, НТУ «Харківський політехнічний інститут» Краківський інститут нафти і газу – Державний науково-дослідний інститут,  Управління Держпраці в Полтавській області, Професійне відділення SPE в Україні, SPE Europe, Weatherford, Schlumberger, Halliburton, Baker Hughes, NOV, Hilong Group, Wellpath Limited, McKinsey & Company, Symoil Group, RPS Energy, SOCAR-AQS, SmartEAM, Target, Drilling Global Consultant LLP, Geo Well Services, ТОВ «Ендейвер», ТОВ «Геосинтез Інженірінг» та інші.

ІФНТУНГ – як партнера конференції, представляли: проректор з наукової роботи, професор Чудик Ігор Іванович, директор науково-дослідного інституту нафтогазової енергетики і екології, доцент Тершак Богдан Андрійович та директор Інституту природничих наук і туризму, доцент Омельченко Валерій Григорович.

На відкритті конференції з вітальним словом до гостей та учасників звернулись: проректор ІФНТУНГ Ігор Чудик,  генеральний директор ДТЕК Нафтогаз Ігор Щуров, ректор ПНТУ ім. Ю.Кондратюка Володимир Онищенко, регіональний директор SPE в Європі Жан-Марк Дюма, Володимир Коболев (Національна академія наук України), начальник управління Держпраці у Полтавській області Сергій Щербак.

На пленарному засіданні проф. Чудик І. І. поділився з присутніми напрацюваннями ІФНТУНГ, тема його доповіді - «Науково-практичний потенціал ІФНТУНГу для розвитку нафтогазової інженер в Україні». Також Ігор Іванович поділився думками щодо підвищення обсягів видобування нафти і газу в Україні.

На конференції розглядались важливі питання, присвячені інноваційним технологіям у геології, бурінні, експлуатації та розробці родовищ, капітальному ремонті, цифровізації. 

            

Українська