Науково-практичний галузевий семінар-нарада «Охорона праці, екологічна та промислова безпека в нафтогазовій галузі України»

В період з 5 по 9 грудня 2016 року Національна акціонерна Компанія «Нафтогаз Україна» проводить науково-практичний галузевий семінар-нараду «Охорона праці, екологічна та промислова безпека в нафтогазовій галузі України», яка відбулася в оздоровчому комплексі «Карпати», філія «АГРОГАЗ» ПАТ «УКРТРАНСГАЗ» (Івано-Франківська область, м. Яремче).

Основною метою проведення галузевої наради було: проаналізувати стан охорони праці, екологічної, промислової та пожежної безпеки, запобігання надзвичайним ситуаціям, надійності транспортування газу і нафти та енергоефективності на підприємствах Компанії на забезпечення виконання вимог чинного законодавства України; впровадження додаткових заходів з удосконалення організації робіт, направлених на зниження рівня аварійності, травматизму, промислових ризиків, підвищення енергоефективності виробництва; вирішення проблемних питань із зазначених напрямків, поширення позитивного досвіду діяльності підприємств Компанії щодо подальшого впровадження основних положень системи управління гігієною та безпека праці відповідно до вимог стандарту OHSAS 18001.

Участь у цьому заході взяли керівники і фахівці структурних підрозділів Компанії та її підприємств, а також представники органів державної влади, науково-дослідних установ, громадських та експертних організацій. Від Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу участь в роботі взяли: проректор з науково-педагогічної роботи Мандрик Олег Миколайович та директор інженерно-екологічного інституту Мазур Мирослав Павлович.  Олег Мандрик виступив з доповіддю на тему «Роль ІФНТУНГ в енергетичній та екологічній безпеці України». Оскільки дана тема є досить актуальною, адже енергетична безпека України є важливою складовою національної безпеки держави, то в присутніх вона викликала жваве обговорення.

Українська