Народний артист України Богдан Бенюк завітав до ІФНТУНГ

5 жовтня 2017 року в рамках творчого візиту на Прикарпаття Народний артист України Богдан Бенюк завітав до Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. Гучними оплесками зустріла народного улюбленця переповнена Актова зала університету: його вітали ректор ІФНТУНГ, проф. Євстахій Крижанівський, викладачі, працівники, студенти.

У теплій невимушеній обстановці відомий актор розповідав про своє становлення у світі театру та кіно, згадував цікавинки зі свого дитинства, юності, зрілості, багато говорив про своїх вчителів, які привели його до вершин майстерності. Великий вплив на його творчість мав талановитий український актор та режисер Леонід Биков.  Сьогодні він багато знімається, грає в театрі, затребуваний у своїй професії. Секрет свого успіху Богдан Бенюк вбачає, насамперед, у повсякденній роботі над собою, своїм духовним началом, у вірі, що надає людині силу, у наполегливому досягненні поставленої мети, але не будь-якими засобами. Адже навіть негативний результат – це результат, це – неоціненний  досвід, завдяки якому формується особистість. Актор також закликає жити в гармонії з рідними та близькими, а ще – з природою, яка є спільним домом для всіх живих істот.

Варто зазначити, що Богдан Бенюк охоче спілкується з молоддю. У своєму монолозі він неодноразово підкреслював, що за нашими студентами майбутнє України, бо саме ІФНТУНГ єдиний робить в Україні те, чого не робить жоден інший виш – готує фахівців нафтогазового профілю. Ще з молодих років він запам’ятав студентів нашого університету (тоді – ІФІНГ), які проходили практику в його рідному Биткові на Надвірнянщині.  

Так співпало, що і знаний актор, й ІФНТУНГ відзначають у цьому році ювілеї – відповідно 60- і 50-ліття. І кожен прийшов до своєї ювілейної  дати з чималим доробком, яким справедливо можна пишатись.  На думку актора, надзвичайно важливо мати за плечима цей доробок – проживати кожен день, робити і творити вже сьогодні, не відкладаючи нічого на завтра, бо у щоденній творчості та діяльності закладена енергетика життя. Знаковим виявився для актора подарунок від  ректора ІФНТУНГ, академіка НАН України, проф. Крижанівського Є. І. – книга-літопис піввікової діяльності університету «50 років ІФНТУНГ».

Університет висловлює велику подяку Народному артисту України Богдану Бенюку за цікаву, переповнену емоціями зустріч, яка стала  приємним подарунком для працівників та студентів вишу з нагоди його 50-ліття.

Українська