Надзвичайний і Повноважний Посол Словаччини в Україні відвідав ІФНТУНГ

У рамках перебування в Івано-Франківську на святкуванні Дня міста Надзвичайний і Повноважний Посол Словаччини в Україні Марек Шафін ініціював візит до  Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. Високого гостя цікавила можливість налагодження співпраці між технічними університетами Словаччини та ІФНТУНГ.

Перший проректор університету О. М. Мандрик, приймаючи словацького дипломата, показав потужну навчально-наукову базу нашого ЗВО, сучасні лабораторії, обладнання та класи. Він поділився успішним досвідом співпраці з Технічним університетом Кошице, з яким ще у 2015 році був підписаний договір та відповідно до якого відбулись навчальні практики та обміни студентами. Крім того, в рамках проекту HUSKROUA/1101/194 «Транскордонна інноваційна мережа для трансферу технологій», що фінансується Європейським Союзом, в Літній школі ІФНТУНГ був представлений досвід успішних університетських стартапів, серед яких особливий інтерес становили доповіді про управління проектами інноваційних підприємств від Технічного університету Кошице. Був написаний й спільний екологічний проект («Управління територіями, забрудненими нафтопродуктами», в рамках програми Erasmus+).

Марек Шафін акцентував свою увагу на моніторингу важливих для словацької сторони питань: програми подвійних дипломів, підготовка фахівців окремих технічних спеціальностей: прикладна механіка, геологія, будівництво та містобудування, електрика тощо.Перший проректор стверджує, що ця зацікавленість невипадкова, адже ІФНТУНГ вже  віддавна є складовою міжнародної нафтогазової освіти, якість якої для багатьох випускників вже стала запорукою успішної кар’єри.

Університет сподівається на плідну співпрацю з технічними університетами Словаччини, перспективу якої вбачає в освітніх, наукових та грантових проектах.

Надзвичайний і Повноважний Посол Словаччини в Україні познайомився з Геологічними музеєм ІФНТУНГ, захоплювався його експонатами та високо оцінив мінералогічну колекцію музею, яка віднесена до національного надбання України.

Українська