Навчальний візит в Естонію 20-23 березня 2016 р.

23 березня 2016 року відбувся навчальний візит координаторів українських НКП до Естонії з метою ознайомитися з роботою мережі НКП в Естонії, а також наукових досліджень в Естонії взагалі. 

В ході навчального візиту українські представники відвідали Талліннський класичний університет, та технологічний університет. Фінансування науки в Естонії відбувається на конкурсній основі, третину становить фінансування Європейської комісії на виконання проектів, зокрема програми “Горизонт 2020”. Також присутнє базове фінансування, яке визначається по кількості публікацій, які індексуються Web of Science і участі в наукових проектах.

Дуже цікавим виявився візит до інноваційного центру трансферу знань Mektory. який працює при Талліннському технологічному університеті. Через даний центр відбувається популяризація інженерної науки серед школярів, також тут допомагають студентам організувати власний Start-Up. 

В рамках візиту відбудася конференція на тему “Менеджмент проектів програми Горизонт 2020” доповідачами виступили  представники Єврокомісії Віторіо Морелі (Vittorio Morelli) та Вінсет Канарт (Vincent Canart). Вони докладно розказали про ключові моменти при розрахунку бюджету проектів програми Горизонт 2020. 

Їх презентація доступна за посиланням 

Від Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу в навчальному візиті брав участь координатор НКП за напрямом “Енергія” к.т.н. Артур Воронич 

Джерело: http://inno.nung.edu.ua

      

Українська