Міжнародна науково-практична конференція «Сучасний стан, актуальні проблеми та перспективи розвитку обліку, контролю та аналізу»

16 жовтня 2015 року в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу розпочала свою роботу Міжнародна науково-практична конференція «Сучасний стан, актуальні проблеми та перспективи розвитку обліку, контролю та аналізу». Конференція проходить з нагоди 20-річчя кафедри обліку і аудиту, яка посідає провідне місце у Прикарпатському регіоні  серед навчальних закладів, що здійснюють підготовку фахівців з обліку і аудиту у нафтогазовому комплексі. Організатором виступає Інститут економіки та управління (ІНЕУ) за підтримки АССА (Асоціація Присяжних Сертифікованих Бухгалтерів) –  найвпливовішої професійної організації фінансових експертів з центральним офісом в Лондоні.

Науково-практична конференція присвячена проблемам входження до єдиного європейського простору, досягнення конкурентоздатності, що відповідає  європейським стандартам, пошукам нових методів викладання зі спеціальності  «Облік і оподаткування» та шляхів розвитку аудиторської діяльності в Україні, обміну досвідом та ознайомленню учасників з передовими дослідженнями української  та світової бухгалтерської науки, налагодженню та зміцненню наукових зв’язків між провідними центрами в галузі обліку, контролю, аудиту  та аналізу в Україні та світі.

Вагоме значення для конференції має сприяння представництва АССА в Україні, яке  розпочало активну кампанію співпраці з ВНЗ у регіоні, знайомить  студентську та викладацьку спільноти з найновішими дослідженнями у сфері фінансової теорії та практики. Крім того, у 2013 році АССА затвердила нові мінімальні вимоги для вступу студентів  на кваліфікацію АССА: тепер студенти вищих навчальних закладів України можуть зареєструватися на кваліфікацію, навчаючись навіть на першому курсі. Для цього разом з документами, необхідними для реєстрації, необхідно подати довідку про навчання з печаткою ВНЗ.

Слова привітання учасникам науково-практичної конференції передав ректор ІФНТУНГ, професор Крижанівський Є. І., зазначивши, що значення й унікальність конференції полягає в тому, що запропоновані до обговорення і дискусії питання, дозволять запропонувати шляхи вирішення основних проблем стратегічного управління розвитком галузевих і регіональних суспільних систем, зокрема щодо міжнародної співпраці та інтеграції, розвитку інвестиційної та інноваційної діяльності, формування потенціалу, взаємодії та координації у системі «розвиток галузі – розвиток регіону».

Відкрила конференцію в.о. завідувача кафедри обліку і аудиту Кафка С. М. Від адміністрації привітав учасників конференції та вручив кафедрі обліку і аудиту з нагоди її 20-річчя подарунок – комп’ютерну техніку проректор з науково-педагогічної роботи О. Г. Дзьоба. З вітальним словами виступала директор ІНЕУ, доктор економічних наук, професор Гораль Л. Т., яка відзначила важливість проблематики конференції та високо оцінила діяльність кафедри обліку і аудиту та завідувачки кафедри з 20-літнім стажем, а сьогодні – професорки кафедри Орлової В. К.

Після привітання Л. Я. Слободяна, керівника Головного управління ДФС в Івано-Франківській області та випускника університету, відбувся обмін папками з підписаним Меморандумом про співпрацю між ІФНТУНГ та ДФС м. Івано-Франківська.

Кафедра обліку і аудиту ініціювала роботу Міжнародної науково-практичної конференції «Сучасний стан, актуальні проблеми та перспективи розвитку обліку, контролю та аналізу» за такими секціями:  1. Актуальні проблеми теорії і практики бухгалтерського обліку та шляхи їх вирішення; 2. Сучасний стан та перспективи розвитку управлінського обліку; 3. Проблемні аспекти економічного аналізу діяльності суб’єктів господарювання; 4. Трансформація форм, методів і організації контролю і аудиту у відповідності до сучасних вимог менеджменту; 5. Формування професійної компетенції фахівців з обліку і аудиту в сучасних умовах; 6. Тенденції та пріоритети ефективного розвитку соціально-економічних систем в сучасних умовах; 7. Сучасні технології управлінської діагностики; 8. Теоретичні та практичні аспекти функціонування фінансового механізму економічних систем.

Високий рівень наукового потенціалу професорів та викладачів ІНЕУ,  визнання їх ідей в науковому світі, дозволив зібрати на дану конференцію відомих вчених в галузі обліку, контролю та аналізу. У конференції беруть участь 187 учасників з 9 країн: України, Польщі, Болгарії, Білорусі, Росії, Молдови, Італії, Великобританії, які є представниками наукової спільноти, адміністративних і господарюючих суб’єктів (Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу; Федерація професійних бухгалтерів і аудиторів України; Спілка аудиторів України; Асоціація Присяжних Сертифікованих Бухгалтерів; Краківська гірнича академія ім. С. Сташица (м. Краків, Польща); Північно-Кавказький федеральний університету (м. Ставрополь, Росія); Білоруський державний економічний університет (м. Мінськ, Білорусь); Молдавська економічна Академія (м. Кишинів, Молдова); Университет за національно и световно сто панство (м. Софія, Болгарія)).

У конференції беруть участь 46 докторів наук, професорів, 73 кандидати наук, доценти, 6 старших викладачів, 12 асистентів, 17 аспірантів, 6 здобувачів, 27 студентів. До уваги учасників 154 доповіді. Найбільша кількість доповідей стосується розв’язання проблем теорії і практики бухгалтерського обліку, аудиту, аналізу та шляхів їх вирішення, що свідчить про актуальність запропонованої до обговорення теми. Опубліковані матеріали конференції з тезами доповідей. До 20-річчя кафедри обліку і аудиту видано альбом ювілейний «Наші випускники»

Конференція продовжує свою роботу. 

          

Українська