Мова – духовний скарб нації

Щорічно, 9 листопада, в Україні відзначають День української писемності та мови – свято, яке започатковане ще у 1997 році. Вже традиційно в цей день відбувається багато заходів: численні книжкові виставки, нагородження українських літераторів, перекладачів та популяризаторів українського слова, видавництв, які випускають літературу українською мовою, написання Диктанту національної єдності, який сьогодні уже вісімнадцятий рік поспіль пишуть усі охочі.

Безумовно, що до відзначення такого важливого для нашої держави свята долучились викладачі та студенти Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу.

За ініціативи кафедри філології та перекладу й науково-технічної бібліотеки університету викладачі, працівники та студенти взяли участь у ХVІІІ радіодиктанті національної єдності. Цьогорічний диктант «Крила України» прийшли написати у читальний зал технічних та гуманітарних наук студенти-філологи, викладачі кафедри філології та перекладу, працівники НТБ та багато охочих.

Всеукраїнська акція підтвердила, що українці хвилюються про майбутнє своєї рідної мови, вони усвідомлюють загрози та виклики нашого часу. Всіх присутніх в читальному залі НТБ об'єднало розуміння того, що в ці хвилини ти в унісон з усією нацією пишеш одночасно, слово за словом, речення за реченням  ̶ радіодиктант, який єднає сотні тисяч співгромадян. Саме в такий момент виникають невидимі мовні промені, які об’єднують в єдиний потужний потік світла – народ.

             

Однак, це ще не всі заходи, які відбулись в університеті з нагоди відзначення Дня української писемності та мови. Напередодні, 8 листопада, викладачі та студенти кафедри філології та перекладу організували книжкову виставку "Читаю  ̶  отже я існую". Виставкою зацікавилось багато працівників та студентів університету. Кожен мав нагоду взяти до рук найкращі зразки сучасного письменства  ̶  українського та іноземного.

   

Українська