Літня екологічна практика в Німеччині. Як це було?

  Мене звати Наталія Антонюк. Я студентка ІІІ-го курсу інженерно-екологічного інституту ІФНТУНГ. Цього літа мені випала можливість протягом 8 тижнів проходити літню практику в Німеччині, а саме в Leuphana University в місті Люнебург.

  Друга назва Люнебурга – це «Місто білого золота». У місті все солоне: навіть міський журнал в Інтернеті називається "Солоний". Крокуючи  містом, я милувалася численними старовинними, цегляними будинками, зведеними в минулому заможними купцями. З 1980 року сіль в Люнебурзі більше не видобувають, а соляну шахту, що працювала ще з 956 року, перетворили в Музей солі.

  Мені дуже сподобалась, як мене тепло зустріли та як гостинно ставились до мене люди, з якими я безпосередньо працювала в університеті.

  Професор університету Доротея Елерса ознайомила мене зі специфікою роботи у лабораторіях університету, в яких займаються різними екологічними дослідженнями. В цих лабораторіях знаходиться багато сучасного обладнання, яке доступне студентам для наукових досліджень в галузі біології, біотехнології та екології.

  Під час практики я приймала участь у груповій роботі, допомагала у розробці науково-дослідних проектів, а саме проекту напіввідчиненого коридору екології групи тварин, повторно збирала та маркувала турунів в природному заповіднику Luneburger Heide. Навчилася визначати і записувати ріні види турунів відкритої зони або лісу. Вивчала таксони комах під час лабораторних робіт.

  В тому ж заповіднику з групою ландшафтної екології інституту ми відбирали проби ґрунту для проведення дослідження. Завдяки участі в цьому проекті, я навчилася готувати зразки для відправлення в лабораторію для подальшого аналізу елемента шляхом сортування. В процесі дослідження я визначала значення рН ґрунту і катіонообмінну здатність ґрунтових зразків.

  Окрім практики в університеті, я отримала задоволення від знайомства з родиною, яка мене приймала на час проходження практики. Це були надзвичайно цікаві люди, які приймають студентів з різних куточків світу та намагаються зробити їхній час перебування в Німеччині якомога цікавішим, організовуючи спільні вечірки, розваги, знайомства та спілкування англійською мовою.

  Зі студентами IAESTE я багато подорожувала по містах Німеччини. Мені було дуже цікаво спілкуватися, проводити час і обмінюватися досвідом навчання зі студентами різних національностей. Тепер у мене з’явилися друзі на різних континентах планети.

 

Студентка групи ПЕ-12-1,

Антонюк Наталія

09.09.2014р.

Польові роботи в Люненбурзькому заповіднику разом з професором  університету Доротеєю Елерсою та студентом з Гани  Разом з членами групи ландшафтної екології   Вибірка проб грунту разом з групою ландшафтної екології інституту 

До досліджень готова  Проби грунту перед дослідженням  Підготовка зразків грунту в лабораторії   Визначення ваги проби грунту  рН-метр  Пристосування для вимірювання об'єму води  Пристрій для перетирання грунту  Необхідні пристосування для збірки і маркування турунів  Туруни  Види турунів    Під час лабораторних робіт я вивчала таксони комах       Екскурсія в м.Гамбург з IAESTE студентами з ЛюнебургуРазом зі студентами, з якими проходили практику (студентка з Ірану, студент з Гани)Фотографуємось на фоні міської ратуші,м.ГамбургЗагальне фото на пам'ять зі студентами з Німеччини    Разом зі студенткою ІЕІ Олею Бойчук в м. Гамбург  Разом зі студенткою з Австріїї на екскурсії в м.Ганновер

 

Українська