З Україною в серці

Студентів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу з різних країн (Ангола, Гана, Еквадор, Єгипет, Ірак, Камерун, Нігерія, Узбекистан), різних спеціальностей (екологи, менеджери, інженери) та різних курсів ─ всіх об’єднала вишиванка. 

Святкування Дня вишиванки за більш ніж 10 років набуло великих масштабів, його стали відзначати далеко за межами нашої країни. Цьогоріч, до акції святкування приєдналися понад 60 країн по всьому світу.

Для студентів, які навчаються в ІФНТУНГ, життя в Україні ─ це найкращий час, який залишиться в них у пам’яті назавжди. Зазначимо, що в нашому закладі освіти навчається понад 500 студентів з 42 країн Європи, Азії, Африки. Тому адміністрація та викладачі університету прикладають чималих зусиль для того, щоб допомогти студентам адаптуватися в мовному та культурному середовищі. Для них створюються всі необхідні умови для навчання, творчого зростання, дозвілля та культурного розвитку. Студенти-іноземці розуміють підтримку та, в свою чергу, з повагою і любов’ю ставляться до української мови та культури. Як приклад ─ День вишиванки!

За словами студентів-іноземців, одягнувши вишиванки, вони відчули єдність та приналежність до єдиного українського народу. Крім того, яскраві барви наших вишиванок нагадують їм кольори рідних країн.

 

 

Українська