Зустріч Мирослава Бурди із учасникими Інтелектуального Клубу "Галицькі кмітливці"

В Івано-Франківській обласній універсальний науковій бібліотеці ім. І.Франка відбулася зустріч з Мирославом Йосиповичем Бурдою – доцентом кафедри зварювання конструкцій та відновлення деталей машин Інституту інженерної механіки, фахівцем з проблем тертя, зношування та відновлення деталей машин і механізмів. Захід відбувся в рамках Інтелектуального Клубу творчих особистостей "Галицькі кмітливці". Такі зустрічі із вченими організовуються для того, щоб учасники клубу мали можливість ближче познайомитись із науковцями нашого міста,

Мирослав Йосипович розповів, що найбільш цікава галузь для нього – трибологія: наука про тертя та зношування. Зазначимо, що у науковому доробку вченого понад понад 45 наукових праць, навчально-методичних розробок і 130 винаходів, захищених авторськими свідоцтвами колишнього СРСР та патентами України і Росії. Він дбає про підготовку винахідницького резерву. Більше десятка винаходів були зроблені у співпраці і співавторстві зі студентами, яких він навчає та залучає до винахідницької діяльності, створивши власну наукову школу.

Подяку вченому-винахіднику, а також колезі висловили голова СНІО України Шляхтич Л. М., професори Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу — Копей Б. В., Петренко В. П., Гречаник В. П., а також викладачі та студенти ІФППЛ, ВПУ № 13, професійного будівничого ліцею та училища № 21. 

Присутні мали можливість познайомитися з низкою наукових напрацювань, які були представлені на виставці "Науковий доробок Мирослава Бурди".

 

 

Українська