Завершення Всеукраїнської науково-практичної конференції «Бібліотеки ВНЗ України у процесі імплементації Закону «Про вищу освіту» та інформатизації суспільства»

19 червня 2015 року завершила свою роботу Всеукраїнська науково-практична конференція «Бібліотеки ВНЗ України у процесі імплементації Закону «Про вищу освіту» та інформатизації суспільства», що проходила на базі Науково-технічної бібліотеки Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу (ІФНТУНГ).

У конференції взяли участь понад 130 представників бібліотек вищих навчальних закладів України. Впродовж чотирьох днів бібліотекарі зі всієї країни мали можливість обговорити актуальні на сьогоднішній день питання, обмінятися досвідом, поспілкуватися з керівниками видавництв, відвідати виставки, презентації, майстер-класи колег, а також бібліотеки інших ВНЗ Івано-Франківська. Зокрема, перебуваючи на Івано-Франківщині, учасники конференції мали чудову нагоду ознайомитися з історичними пам’ятками міста та мальовничою красою Прикарпатського краю.

Конференція завершилась заключним засіданням, на якому було підведено підсумки  виконаної роботи. Учасники конференції подякували приймаючій стороні, в особі директора Науково-технічної бібліотеки Ярославі Пилип, за теплий прийом та відзначили високий рівень організації конференції.

Директор Наукової бібліотеки Національного університету державної податкової служби України Світлана Цимбалюк поділилася своїми враженнями від конференції: “Я відвідую дуже багато науково-практичних конференцій в Україні. Конференції збагачують і новими знаннями, і враженнями. Саме на такого роду заходах ми можемо поділитись тими здобутками, які є в кожній бібліотеці по всій країні. Бібліотека є обличчям свого вишу з власними традиціями і напрацюваннями. Кожен директор має індивідуальне бачення розвитку бібліотеки, а от що вдається, що не вдається можна оцінити, відвідуючи такі заходи. Актуальність цієї конференції зумовлена змінами у законодавстві вищої освіти та безперебійним розвитком сучасних технологій. Кожен з нас потребував конструктивного діалогу, тому наша зустріч у форматі конференції, як ніколи доречна. Дуже часто ми обмінюємося різними проблемами й на неформальних зустрічах, адже з високої трибуни не завжди вдається висвітлити ті проблеми, які хотілось би. Я вважаю, що проведення такої представницької конференції, яка об’єднала фахівців бібліотекарської справи зі всієї України – це неабияке досягнення у теперішній нелегкий для країни час. Велика подяка керівництву університету – ректору та проректору, що курує роботу бібліотеки, директору бібліотеки пані Ярославі Антонівній, що змогли прийняти нас на такий вагомий захід. Велике спасибі всім, хто долучився до організації! Все пройшло на належному рівні!”.

За результатами роботи конференції буде видано збірник матеріалів Всеукраїнської науково-практичної конференції «Бібліотеки ВНЗ України у процесі імплементації Закону «Про вищу освіту» та інформатизації суспільства».

Українська