День Духовної віднови в ІФНТУНГ

У вівторок, 27 березня, в Актовій залі Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу відбувся захід "День Духовної віднови".

Представники молодіжної комісії Івано-Франківської архієпархії УГКЦ спонукали викладачів та студентів університету до молитовних роздумів у часі Великого посту. У 2018 році Великий піст розпочався 19 лютого і завершиться 7 квітня. Він вважається головним у церковному православному календарі і триває 40 днів.

Важливо пам'ятати, що піст - це час духовного очищення і його головною метою є не дієта, а очищення душі перед зустріччю світлого свята Воскресіння Христового.

На початку з молитвою та вітальним словом до студентів звернувся отець Андрій Заліський. Далі захід продовжив квартет “Еффата” з Івано-Франківської духовної семінарії. Вони пройшли з присутніми усі 14 стацій Хресної дороги, переплівши це з трагічними подіями в Україні. Юнаки виконали релігійні пісні та супроводжували їх духовною молитвою. До слова, квартет відомий своїм прекрасним вокалом: першим тенором співав Любомир Мисак, другим - Іван Харевич, баритоном - Михайло Макар, а басом - Павло Віра.

Ми висловлюємо подяку молодіжній комісії Івано-Франківської архієпархії УГКЦ від імені університету.

Фото - Роман Осередчук.

Отець архієпархії УГКЦ Андрій Заліський   

 

 

Українська