Делегація уряду Канади відвідала ІФНТУНГ

14 грудня 2015 року Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу (ІФНТУНГ) відвідала делегація уряду Канади. Метою візиту було налагодження двосторонньої співпраці в сфері енергетики.

В 2014 році уряд Канади збільшив бюджет підтримки розвитку демократії та стійкого економічного розвитку України з 20 млн. до 50 млн. канадських доларів. В ході офіційного візиту до Івано-Франківської області делегація  уряду Канади у складі старшого аналітика Посольства Канади в Україні п. Жень Жана, старшого аналітика з питань двосторонньої співпраці п. Влада Йонеску (м. Оттава), керівника канадського проекту «EDGE» («Експертна підтримка врядування та економічного розвитку») п. Гая Іннеса та експерта проекту «EDGE» п. Руслана Кундрика, відвідала Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу, як осередок нафтогазової науки України.

На зустрічі з керівництвом та академічною спільнотою університету делегати мали змогу обговорити проблеми, перспективи та вектори подальшої співпраці між сторонами. Під час зустрічі директор НДІ нафтогазової енергетики та екології, проф. Максим Карпаш презентував представникам канадського уряду наукову діяльність університету та досвід співпраці з іноземними партнерами. Професори університету Олександр Кондрат, Петро Райтер та Андрій Олійник виступили з доповідями про дослідження в межах профільних дисциплін та висловили зацікавленість в участі науковців університету в спільних міжнародних проектах (доповіді відбувались англійською мовою).

В ході візиту делегація уряду Канади відвідала ознайомчу екскурсію університетом, що включала в себе Геологічний музей ІФНТУНГ, що належить до національного надбання України, сучасні технічні лабораторії, Інноваційно-виставковий комплекс університету, лабораторію апаратно-програмних засобів «SIEMENS», Тренажерно-буровий центр для міжнародної сертифікації бурильників.

Українська