Готуємо гідних управлінців для українського суспільства!

5 червня на базі Інституту гуманітарної підготовки та державного управління Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу в онлайн-режимі відбулась Друга обласна учнівська олімпіада з питань місцевого самоврядування, децентралізації влади і публічного управління.

Зазначимо, що Івано-Франківщина – єдина область в Україні, де проводять таку олімпіаду. І це не що інше, як свідчення розуміння керівниками області, депутатським корпусом обласної ради, управлінцями департаменту освіти і науки важливості поглибленого вивчення старшокласниками основ державного будівництва, ролі місцевого самоврядування в умовах децентралізації, підготовки професійних кадрів для всіх ланок управління.

Директор ІГПДУ, проф. Дмитро Дзвінчук зізнається: «Були побоювання, чи відгукнуться випускники і десятикласники на такий формат проведення олімпіади, чи зможе оргкомітет і журі організувати сам перебіг олімпіади і об’єктивне, неупереджене оцінювання? Сьогодні можемо констатувати, що побоювання були безпідставні. Олімпіада пройшла успішно. Команда організаторів та журі сумлінно попрацювала. Визначено переможців і призерів, які будуть нагороджені цінними подарунками, а випускники-переможці відповідно до рішення сесії Івано-Франківської обласної ради отримають стипендії для навчання за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування». Нагороди отримають і їхні наставники».

Про нагородження переможців згодом.

     

Українська