Головна премія Всеукраїнського конкурсу «Архітектура Змін» дісталась студентам-магістрам ІФНТУНГ

Студенти-магістри кафедри архітектури та містобудування Інституту архітектури, будівництва та енергетики ІФНТУНГ Савицька Ірина та Мельничук Галина отримали впевнену перемогу у Всеукраїнському конкурсі «Архітектура Змін» в номінації проектних пропозицій студентів по створенню публічних просторів. Студентки представили креативний проект на тему «Організація громадського простору на території історичної Тринітарської площі у м. Івано-Франківську». Їхнім натхненником та куратором у виконанні проекту була доцент кафедри архітектури та містобудування, кандидат архітектури Поліщук Лариса Клавдіївна.

А щоб наша аудиторія орієнтувалась, що перемога далась нелегко, інформуємо:

Організатором конкурсу була Національна спілка архітекторів України за підтримки Асоціації виробників цементу «Укрцемент», ПП «Надія» (м.Черкаси), а також компаній FAKRO, GALECO, ALUPROF Золотий Мандарин, SCANYWELL. Тематично роботи присвячені цьогоріч публічним просторам міст України, зокрема і Івано-Франківська.

Всього на конкурс було подано 137 робіт у номінаціях:

— містобудування (містобудівні проекти та планувальні рішення, генеральні плани населених пунктів, детальні проекти планування територій, проекти забудови кварталів, вулиць, площ та ін.);

— будівлі, комплекси та споруди; громадські, адміністративні та промислові будівлі, комплекси та споруди, у т.ч. реконструкція, реставрація (проекти і реалізація);

— багатоповерхові житлові будинки (проекти і реалізація);

— малоповерхові житлові будинки: котеджі та блокована житлова забудова (проекти і реалізація);

— ландшафтна архітектура (проекти і реалізація);

— інтер’єр (проекти і реалізація).

Вітаємо нашу талановиту молодь та бажаємо їй успіхів, професійного зростання та самореалізації у розбудові Івано-Франківська!

 

Українська