ГЕОДЕЗИЧНА НАВЧАЛЬНА ПРАКТИКА СТУДЕНТІВ І КУРСУ ВІДДІЛУ АРХІТЕКТУРИ ІАБТ

Перший рік навчання для студентів-архітекторів групи А-15-1 завершився незабутньою навчальною геодезичною практикою у мальовничому с. Маріампіль Галицького р-ну Івано-Франківської обл. на базі лабораторії протипаводкових досліджень ІФНТУНГ.

З позитивного рішення і доброї руки проректора з науково-педагогічної роботи Мандрика О. М. студенти І-го курсу відділу архітектури ІАБТ з керівниками ас. кафедри ЗВК, к. т. н.  Романюком В. В. та ст. викл. кафедри АП Скрипин Т. В. мали можливість поєднати навчальні завдання та польові дослідження з геодезії із улюбленими начерками й етюдами неповторних пейзажів і архітектурних фрагментів замкових споруд. Для невтомних, згуртованих і творчих майбутніх архітекторів не поза увагою залишились історичні архітектурні об’єкти середньовічного селища – монастир капуцинів ХVІІІ ст., кам’яниці площі Ринок, бастіонні укріплення міста й самого палацу, а також унікальна пам’ятка ландшафтної архітектури - бароковий парк з таємничою вхідною брамою, які після обмірів та замальовок стануть підосновою для майбутніх досліджень і пропозицій з реконструкції та реставрації. 

Однак, не тільки навчання й дослідження залишать спогади про студентське життя. Адже хтось вперше розкладав намет, чистив картоплю чи варив неперевершений український борщ, доторкнувся до давніх традицій українського народу на одне з найзагадковіших свят Івана Купала з нічною ватрою, плетінням різнобарвних творчих і, трішки “архітектурних”, віночків та гірлянд з наступним їх пусканням по Дністру.

       

Українська