В ІФНТУНГ стартувала конференція молодих учених

У рамках відзначення 50-річчя ІФНТУНГ 15 листопада 2017 року стартував ще один науковий форум – VI Всеукраїнська науково-практична конференція студентів і молодих учених «Методи та засоби неруйнівного контролю промислового обладнання». Робота конференції по часу та тематиці співпала з роботою VIII Міжнародною науково-технічною конференцією пам’яті професора Ігоря Кісіля «Сучасні прилади, матеріали і технології для неруйнівного контролю і технічної діагностики машинобудівного і нафтогазопромислового обладнання». Це – унікальна можливість для учасників обох наукових заходів обмінятись досвідом та перспективами, почерпнути один в одного енергію та натхнення.

Конференція молодих науковців традиційно відбувається в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу за організації кафедри «Методи і прилади контролю якості і сертифікації продукції»  (МПКЯ і СП). Її цьогорічна тематика охоплює: загальні питання розроблення приладів для вимірювання різних фізичних параметрів; фізичні основи неруйнівного контролю (НК) і технічної діагностики (ТД), вірогідність контролю; розроблення технічних засобів НК і ТД промислового обладнання різного призначення; технологію проведення НК і ТД промислового обладнання різного призначення. Розпочав конференцію голова організаційного комітету, проф. Середюк О. Є. (директор енергетичного інституту,  завідувач кафедри «Методи т а прилади контролю якості і сертифікації продукції» ІФНТУНГ). Він привітав присутніх з відкриттям конференції та підкреслив у своєму виступі важливість участі молодої генерації у розвитку науки. Від імені ректорату учасників привітав проректор з наукової роботи, проф. Чудик І. І. Він відзначив, що шлях у науці складний і тернистий, тому молодим науковцям слід запастись витримкою та цілеспрямованістю для досягнення поставленої мети.

Організаторам приємно було бачити у конференц-залі молоді обличчя, які вирішили сказати своє слово в науці: на конференцію було заявлено понад 100 доповідей з багатьох університетів та підприємств України (Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», ДП «Івано-Франківськстандартметрологія» і ін.). Однак, левова частка доповідей припала на студентів та молодих вчених ІФНТУНГ.  

Пленарне засідання продовжили доповіді учасників, які викликали інтерес. Присутні мали нагоду поставити науковцям питання та подискутувати.

Бажаємо учасникам конференції плідної роботи! Нагадуємо, що конференція триватиме до 16 листопада.

Українська