В ІФНТУНГ стартував проект «Міжнародне співробітництво в нафтогазовій освіті як відмінний тренінг підприємництва та професійних навиків»

До Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу завітали студенти із Краківської гірничо-металургійної академії імені С. Сташіца в рамках проекту «Міжнародне співробітництво в нафтогазовій освіті як відмінний тренінг підприємництва та професійних навиків», який відбувається за підтримки Міністерства молоді та спорту, за організації Інституту нафтогазової інженерії та студентського чаптеру SPE . Метою проекту є обмін досвідом, принципів побудови та ефективного співробітництва в дослідницькій, виробничій та освітній діяльності нафтогазового спрямування.

В понеділок, 8 жовтня, зустріч з польською делегацією розпочав директор Інституту нафтогазової інженерії Витязь О. Ю. привітавши студентів та викладачів. 

До слова запросили проректора з науково-педагогічної роботи, проф. Мандрика О. М., який привітав студентів з початком нового навчального року, адже цього року Краківська гірничо-металургійна академія святкує 100-ліття, у святкуванні якого керівництво ІФНТУНГ мало честь брати участь. Він підкреслив важливість співпраці між ІФНТУНГ та AGH за програмою подвійних дипломів. 

"Цьогорічний проект повинен не тільки об’єднати польських та українських студентів, але й підняти рівень співпраці та креативності" – зазначив проректор Мандрик О. М.

До слова запросили завідувача кафедри буріння AGH, проф. Яна Зяю (Jan Ziaja), який висловив подяку ректору ІФНТУНГ за багаторічну плідну співпрацю. Презентуючи діяльність академії (ukraina_ziaja_05_09_2018_erasmus.pdf) та роботу в рамках Erasmus +, він говорив про переваги навчання українських студентів у Польщі. 

Студентське відділення SPE ІФНТУНГ представило свою діяльність у презентаціях (президент Олександр Волошенко розказав про історію студентського відділення if-spe.pdf , Святослав Пилипчук показав презентацію та кілька відео про розвиток нафтогазової галузі на території України oil_and_gas_in_ua.pdf ). Після першої зустрічі на студентів очікувала екскурсія університетом та містом.

В рамках проекту польські студенти перебуватимуть на теренах Івано-Франківська до п'ятниці, тож інформація оновлюється.

 

 

Українська