В ІФНТУНГ відзначили Рік Івана Франка книгою

У серпні 2016 року вийшла друком колективна монографія «Ідейний провідник української нації», яку підготувала Асоціація вищих навчальних закладів України та Івано-Франківська, серед яких й Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу, до 160-річного ювілею Великого Каменяра. Показовим є те, що 2016 рік Указом Президента України, постановою Верховної Ради та рішенням Кабінету Міністрів України проголошений в Україні Роком Івана Франка. В очах наших громадян письменник був і залишається цілою епохою, цікавим і сучасним для всіх свідомих українців, тим, кого народ заслужено назвав славним іменем Великого Каменяра. Основними мотивами зацікавленості творчістю І. Франка є духовне збагачення,  самовдосконалення, навчання.

Варто зазначити, що до координаційної ради з написання монографії ввійшов перший проректор ІФНТУНГ Козак Ф. В. (голова Асоціації вищих навчальних закладів Івано-Франківської області, Заслужений працівник освіти України). Він написав також змістовну та розлогу передмову до книги, в якій акцентує увагу на значенні творчості Івана Франка для сучасників.

Книга підготовлена  колективом авторів за участю ректорів, професорсько-викладацького складу вищих навчальних закладів Івано-Франківська, Києва, Львова, Чернівців, Дрогобича, керівників культурно-освітніх закладів та творчих спілок Прикарпаття. Крім того, чудова поліграфія книги «Ідейний провідник української нації» – гідна таланту Великого Каменяра. Книга розрахована на широке коло читачів, покликана збагати нас духовно й достойна стати родзинкою кожної бібліотеки.

Українська