В ІАБіТ визначились переможці конкурсу «Кращий архітектурний проект модернізації НТБ ІФНТУНГ» та ХХІХ студентської науково-практичної конференції

26 квітня 2017 року на кафедрі архітектурного проектування Інституту архітектури, будівництва і туризму відбулася ХХІХ студентська науково-практична конференція, в якій взяли участь студенти  другого, четвертого та п’ятого курсів. Серед актуальних тематик, представлених авторами в рамках конференції ІФНТУНГ, були питання збереження цінної історико-архітектурної спадщини Івано-Франківської області, а також збільшення енергоефективності сучасної багатоповерхової та малоповерхової житлової забудови. Студенти запропонували шляхи модернізації існуючих споруд інженерними та архітектурними засобами енергозаощадження. Перше місце посіли троє учасників: Юрій Козоровський (АМс-16-1, керівник – доц. Поліщук Л. К.), Дарій Скрипин (А-15-1 ) та Ігор Пістиняк (АМс-16-1) – керівник, ст. викладач Скрипин Т. В.

Крім того, на конференції було представлено проекти переможців конкурсу «Кращий архітектурний проект модернізації НТБ ІФНТУНГ», серед яких студенти групи А-13-1: Олег Водвуд, Арсен Кваснюк, Роксолана Слобонянюк, Анастасія Снігур.  Вони проінформували про теперішній  стан бібліотеки і презентували за допомогою мультимедійних засобів свої  концептуальні бачення та проектні пропозиції щодо покращення функціонального зонування, інтер’єрних та екстер’єрних вирішень споруди НТБ, організації прилеглої до неї території.

Вітаємо наших розумних, талановитих переможців конференції та конкурсу та бажаємо їм успішної реалізації креативних і сміливих проектів з енергоефективності сучасних будівель та з порятунку історико-архітектурної спадщини Івано-Франківщини!

 

Українська